Toekomst City-held Kompany blijft onzeker: 'Maar ik ga zeker door'

Reacties

Het is raar maar waar. De man die Manchester City maandagavond een belangrijke overwinning in de zinderende titelstrijd met Liverpool bezorgde, zou over enkele weken zomaar transfervrij de deur kunnen uitlopen. Vincent Kompany gaat echter sowieso door, of het nu bij City is of niet.

Toekomst City-held Kompany blijft onzeker: 'Maar ik ga zeker door'

Kompany groeide in het thuisduel met Leicester City (1-0) tijdens de voorlaatste speelronde van de Premier League uit tot onverwachte matchwinner met een weergaloze knal van afstand, die zonder pardon de kruising invloog. Na afloop ging het natuurlijk vooral over zijn fantastische doelpunt, maar ook de toekomst van de 33-jarige verdediger kwam ter sprake. Die is namelijk nog altijd onzeker.

Het contract van Kompany loopt komende zomer af en het blijft vooralsnog onduidelijk of Manchester City die verbintenis wil verlengen. Mits fit is de Belgische routinier van toegoevoegde waarde, alleen was hij dat de laatste jaren bijna vaker niet dan wel. En dus is het nog altijd niet uitgesloten dat er na elf jaar een einde komt aan zijn verblijf bij City.

Tranen
De tranen die van de wangen van de geëmotioneerde Kompany biggelden na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, zouden van alles kunnen betekenen. Oók een afscheid. Zelf weet de clubcaptain nog niet waar zijn toekomst ligt, liet hij bij Sky Sports weten. Aan stoppen denkt hij in ieder geval nog niet. 'Absoluut niet, ik ga zeker door met spelen.'

Pep Guardiola kon, net als eerder dit seizoen, nog geen duidelijkheid geven over de toekomst van Kompany, die in 2008 voor het bescheiden bedrag van 8,5 miljoen euro overkwam van Hamburger SV. 'Aan het einde van het seizoen gaan we met Vincent praten, dat is duidelijk en dat weet hij', zei de manager van City op zijn persconferentie.

Pep Guardiola en Vincent Kompany omhelzen elkaar na het gewonnen thuisduel met Leicester City.
Pep Guardiola en Vincent Kompany omhelzen elkaar na het gewonnen thuisduel met Leicester City.

Guardiola schat het belang van Kompany, dit seizoen goed voor 24 officiële duels, voor de club zeker op waarde. 'Hij is een geweldig mens, een ongelooflijke persoonlijkheid, hij heeft me veel geholpen. Ik vond het jammer dat ik hem niet zo veel kon gebruiken, maar we weten dat we altijd op hem kunnen rekenen. De club staat hier dankzij mannen als Vincent.'

Na de FA Cup-finale op 18 mei tegen Watford, als het seizoen van Manchester City erop zit, gaat de club met Kompany om tafel. 'Dan zullen we beslissen wat het beste is voor beide partijen', zei Guardiola. 'Ik heb eerder al gezegd dat we eerst het seizoen zullen afmaken en daarna gaan praten. Maar ik heb drie weken geleden ook nog met hem gesproken.'

Biertje
Volgens de Spaanse manager verliepen die gesprekken in goede harmonie. 'We hebben er al twee of drie keer hardop over gefilosofeerd dat hij in het laatste jaar van zijn contract zit en dat we na afloop samen een biertje zouden gaan drinken en dan beslissen wat het beste is voor hem en de club. Dus er zijn wat dat betreft helemaal geen problemen.'

Mocht het uitdraaien op een vertrek van Kompany, dan is het in ieder geval een afscheid in stijl van de icoon van het huidige Manchester City. Tenminste, als zijn twintigste goal voor de club komende zondag culmineert in de landstitel. Dan wacht Brighton & Hove Albion tijdens de laatste speelronde en kan Kompany zijn vierde landsitel met City in de wacht slepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.