Toch Eredivisie-voetbal op zondagavond: wedstrijd AZ verschoven

Reacties

Er wordt dit seizoen toch op zondagavond gespeeld in de Eredivisie. Het duel tussen AZ en Fortuna Sittard van de eerste speelronde is door de KNVB verplaatst van 16.45 uur naar 20.00 uur.

Toch Eredivisie-voetbal op zondagavond: wedstrijd AZ verschoven

Dat besluit vloeit voort uit de afspraken die zijn gemaakt in het kader van de veranderagenda. Clubs die Europees voetbal spelen hebben de mogelijkheid hun wedstrijd te verplaatsen naar het late tijdstip op zondag als ze bijvoorbeeld donderdag nog een Europees uitduel hebben gespeeld. Per keer wordt bekeken of spelen op zondag om 20.00 uur een mogelijkheid is.

AZ mag op zondag 4 augustus pas op dat tijdstip aantreden tegen Fortuna Sittard, omdat het op donderdag 1 augustus op bezoek gaat bij het Zweedse BK Häcken in de tweede voorronde van de Europa League. FC Utrecht komt dan ook in actie en heeft verzocht het uitduel met ADO Den Haag op zondag 4 augustus te verplaatsen van 14.30 naar 16.45 uur.

Aanvankelijk leek het de bedoeling om komend seizoen structureel op zondagavond te gaan voetballen in de Eredivisie. In het conceptprogramma dat was verstuurd aan de clubs, waren achttien duels ingepland op het late tijdstip op de zondag. Uiteindelijk zette de KNVB toch een streep door dat plan wegens de te grote impact die het had op diverse partijen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.