Titel Afrikaans Voetballer van het Jaar volgend hoogtepunt voor Salah

Reacties

Mohamed Salah is donderdagavond voor het eerst in zijn loopbaan gekozen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. De Egyptische sneltrein van Liverpool troefde in de verkiezing ploeggenoot Sadio Mané (Senegal) en Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund (Gabon) af.

Titel Afrikaans Voetballer van het Jaar volgend hoogtepunt voor Salah

De 25-jarige Salah is met de prijs beloond voor een geweldig jaar. De aanvaller maakte in de zomer voor 42 miljoen euro de overstap van AS Roma naar Liverpool en is dit seizoen een van de sterren in de Premier League. Salah scoorde in 21 competitiewedstrijden in de Premier League al 17 keer en moet op de topscorerslijst enkel Harry Kane van Tottenham Hotspur voor zich dulden.

Salah had niet alleen succes bij Liverpool, maar ook bij de Egyptische nationale ploeg. Aan het begin van 2017 bereikte hij met zijn land de finale van de Afrika Cup, die wel werd verloren van Kameroen, en in oktober schoot de 56-voudig international Egypte voor het eerst sinds 1990 naar een WK, door in de extra speeltijd van het kwalificatieduel met Congo een strafschop te benutten (2-1). Salah is sinds die penalty volksheld nummer één in Egypte.

De prijs voor Afrikaans Voetballer van het Jaar wordt sinds 1992 georganiseerd door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) en Salah is de eerste Egyptenaar die de prijs in ontvangst mocht nemen. Vorig jaar gingen de meeste stemmen naar de Algerijn Riyad Mahrez, smaakmaker van Leicester City. In het jaar daarvoor werd Aubameyang de winnaar. Nu werd Aubameyang derde en Mané tweede.

Salah en Mané vliegen na de ceremonie in Accra (Ghana) weer terug naar Engeland, waar Liverpool vrijdagavond de bekerwedstrijd tegen stadgenoot Everton speelt. Salah zal in dit duel vanwege een blessure echter niet in actie komen. Aubameyang reist spoedig af naar het Spaanse Marbella, waar Borussia Dortmund zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.