Tite voelt zich schuldig: 'Ik had voorzichtiger moeten zijn met Neymar'

Reacties

Neymar had eerder naar de kant moeten worden gehaald in de openingswedstrijd van Brazilië tegen Servië. Dat beseft bondscoach Tite, die spijt heeft dat hij niet eerder ingegrepen heeft.

Tite voelt zich schuldig: 'Ik had voorzichtiger moeten zijn met Neymar'
© Pro Shots

Neymar is bezig aan een race tegen de klok vanwege de schade aan zijn rechterenkel. Het is onduidelijk wanneer de dertigjarige aanvaller weer in actie kan komen. De sterspeler lijkt sowieso het restant van de groepsfase te gaan missen. Tite sprak zondag tijdens zijn persconferentie de verwachting uit dat Neymar dit toernooi nog in actie kan komen, al wilde hij ook niet op de stoel van de dokter gaan zitten.

'Ik ben ervan overtuigd dat Neymar dit WK nog in actie kan komen, net als Danilo. Dat is mijn overtuiging. De medische rapporten geven me hoop. Ze zijn druk bezig met de fysiotherapeuten, soms tot laat op de avond', aldus Tite.

De 61-jarige bondscoach was opvallend kritisch over zijn eigen handelen. Tite vond dat hij eerder in had moeten grijpen na het duel tussen Neymar en Nikola Milenkovic, waarbij het misging voor de dribbelaar. Tite: 'Ik besefte niet dat hij geblesseerd was. Anders had ik hem eerder gewisseld. Hij keerde nog terug op het veld en was betrokken bij een gevaarlijk moment. Ik neem het mezelf kwalijk. Het was een fout van mij. Ik had voorzichtiger moeten zijn en ik heb spijt.'

Marquinhos schoof ook aan tijdens het persmoment. De verdediger van Paris Saint-Germain vertelde hoe Neymar massaal gesteund wordt binnen het Braziliaanse kamp, waar de blikvanger door ploeggenoten is opgebeurd. 'Mentaal is hij in ieder geval in orde. Hij blijft hoopvol', zei Marquinhos, daags voor de tweede groepswedstrijd tegen Zwitserland.

De Brazilianen kunnen maandag al kwalificatie voor de achtste finale veiligstellen door te winnen van Zwitserland.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.