Tite pareert kritiek na nieuwe blessure Neymar

Reacties

Neymar keert met onzekerheid over zijn fitheid terug naar Paris Saint-Germain. Bondscoach Tite wees een gebrek aan voorzichtigheid van de hand.

Tite pareert kritiek na nieuwe blessure Neymar
© Pro Shots

Neymar sprak voor zijn honderdste interland nog de wens uit verschoond te blijven van blessureleed. Interland 101 leverde hem juist weer nieuw fysiek ongemak op. Binnen een kwartier was de oefeninterland tegen Nigeria (1-1) al voorbij door een hamstringblessure.

Gegeven het blessureverleden van Neymar was de vraag of er wel zorgvuldig genoeg was omgegaan met de aanvaller. Bondscoach Tite wees die suggestie van de hand. 'Het zou onverantwoord en incompetent van mij zijn als ik hem zou opstellen als hij een twijfelgeval was. Als dat wel het geval was geweest, zou ik de trainer en voorzitter van PSG over me heen krijgen.'

De eerste signalen zijn geen reden voor grote zorgen. Volgens teamarts Rodrigo Lasmar had Neymar geen scherpe pijn gevoeld. De aanvaller had slechts wat last gehad en was daarom op eigen verzoek uit voorzorg gewisseld. De pijn was snel verdwenen. Onderzoek moet uitwijzen wat de schade precies is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.