Tite looft Seedorf en Onana na 'prachtige wedstrijd'

Reacties

Bondscoach Tite van Brazilië genoot dinsdagavond van zijn eigen ploeg, maar zeker ook van het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf. Na afloop van de onderlinge oefeninterland kwam hij met lovende woorden, ook voor Ajax-keeper Andre Onana.

Tite looft Seedorf en Onana na 'prachtige wedstrijd'

Brazilië en Kameroen troffen elkaar dinsdagavond in Milton Keynes, in een oefenduel dat uiteindelijk met 1-0 werd gewonnen door De Goddelijke Kanaries. Hoewel zijn ploeg de betere was, toonde Tite zich onder de indruk van het elftal van Seedorf en assistent-bondscoach Patrick Kluivert. 'Ik heb Seedorf zelfs gefeliciteerd, tot twee keer toe', verklapte de keuzeheer na afloop.

Hij refereerde nog even aan de woorden van de Nederlander, die een dag voor de wedstrijd al een mooie avond voorspelde. 'Wat hij gisteren tegen jullie journalisten heeft gezegd, is helemaal uitgekomen. Het was echt een wedstrijd voor liefhebbers, voor mensen die van mooi voetbal houden. Seedorf liet zijn ploeg erg creatief spelen, ook al had hij wat wijzigingen doorgevoerd. Ik vond het een prachtige wedstrijd om naar te kijken, daar hebben we samen voor gezorgd.'

Ook Ajax-goalie Onana - die een helft speelde - kon rekenen op complimenten uit Brazilië. 'Ze speelden verzorgd voetbal van achteruit, omdat ze een keeper hebben die de bal met beide voeten kan trappen en zich op die manier uit de problemen kan voetballen: heel goed. We zetten Kameroen onder druk, maar kwamen niet tot scoren', aldus Tite over de defensie van Kameroen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.