Tite dolblij met Neymar: 'Hij is weer op topniveau'

Reacties

Tite denkt dat Neymar zijn absolute topvorm hervonden heeft. De bondscoach van Brazilië is dolblij met de huidige vorm van Neymar, die in februari nog een gebroken middenvoetsbeentje opliep.

Tite dolblij met Neymar: 'Hij is weer op topniveau'

Sindsdien werd het een race tegen de klok voor de aanvaller van Paris Saint-Germain. Zou hij het WK halen of niet? Neymar bleek tijdig fit en kwam in zijn eerste drie duels dit WK tot één doelpunt, maar Tite ziet dat zijn aanvaller steeds beter in vorm raakt. 'Hij speelt erg goed en hij is op hetzelfde niveau als voor hij geblesseerd raakte, wat erg knap is', liet de bondscoach van Brazilië zondag tijdens de persconferentie weten.

In zijn eerste seizoen bij PSG was Neymar goed voor liefst 28 doelpunten en 16 assists in dertig wedstrijden. 'We weten allemaal welke prijs hij heeft betaald om weer op dit niveau terug te keren, maar het is hem gelukt', vervolgde Tite, die daarmee verwees naar de lange revalidatie. 'De laatste wedstrijd was hij fantastisch met zijn acties en dribbels, ook verdedigend leverde hij veel arbeid. Ik weet niet hoe het morgen zal gaan, maar hij is weer op topniveau.'

Tite liet ook weten dat Marcelo maandag ontbreekt tegen Mexico (aftrap 16.00 uur). 'In een normale situatie zou hij gespeeld hebben, maar ik wil geen risico nemen omdat hij maar 45 of 60 minuten kan spelen.' Daardoor zal Filipe Luís (ex-Ajax) spelen als linksback. Aan de rechterkant houdt hij vertrouwen in Fagner (ex-PSV). 'Ik sprak na de training met Danilo, die twee wedstrijden miste. Fagner verving hem goed en zal dus blijven staan.'

De winnaar van het duel tussen Brazilië en Mexico treft in de kwartfinale België of Japan, die maandagavond tegenover elkaar staan (aftrap 20.00 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brazilië onder bondscoach Tite nagenoeg onverslaanbaar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.