Timber luistert ademloos naar lofzang van Gullit en Van Basten

Reacties

Ruud Gullit en Marco van Basten toonden zich maandagavond lyrisch over de ontwikkeling die Jurriën Timber meemaakt. In de uitzending van Rondo luisterde de verdediger ademloos toe, terwijl hij compliment na compliment kreeg van de analisten.

Timber luistert ademloos naar lofzang van Gullit en Van Basten

Van Basten noemde Timber de 'grote kracht' van Oranje. De Ajacied is pas 21 jaar, maar straalt volgens de oud-bondscoach een enorme rust uit aan de bal. Bovendien is hij een 'ontzettend goede opbouwer' die initiatief neemt, zei Van Basten. 'Aké doet met hem mee, dus dat is goed. Van Dijk is eigenlijk de beste man, maar doet qua initiatief het minste. Het is eigenlijk heel vreemd dat zo'n enorm goede speler zo weinig doet voor het Nederlands elftal in de opbouw.'

'Timber is echt een goede opbouwer. Ajax is echt goed gaan spelen door deze man, en het Nederlands elftal ook. Het is echt aan hem te danken dat we zo makkelijk voetballen van achteruit. Hij is echt een topper', concludeerde Van Basten. Vervolgens kwam Timber, die via een videoverbinding aanwezig was, voor het eerst zelf aan het woord. Het was een warm welkom, zo erkende hij. 'Zo, ja', lachte Timber.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gedurende het interview nam Gullit ook een moment om de tienvoudig international te bewieroken. 'Ik wil nog wat zeggen. In balbezit vind ik je altijd een van de besten. Echt, je kan zó goed voetballen. Ik had altijd twijfels over verdedigen, want je bent niet zo groot. Maar ik zie wel dat je daarin ook beter bent geworden, vooral in die duels. Want jullie spelen ook bij Ajax met veel ruimte achter je, dan moet je toch soms wel goed kunnen dekken. En ik vind dat je ongelooflijke stappen in hebt gemaakt.'

'Ik kijk niet alleen maar naar wat je met de bal kan, want bijna elke Ajacied kan goed voetballen. Dat is het DNA van Ajax', voegde Gullit toe. 'Ik kijk naar verdedigen. Kijk maar naar De Ligt, die heeft het moeten leren in Italië. Ik vind dat je veel beter bent geworden in verdedigen, dat is echt je grootste winst, denk ik. En als je dan ook nog kan voetballen, nou, the sky is the limit.' Timber leek ook onder de indruk van die complimenten.

VI sprak in de interlandperiode met Jurriën Timber, die ook de complimenten kreeg van Nathan Aké, Daley Blind en Virgil van Dijk:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.