Til legt uit waarom tandem met De Jong nu al succesvol is

Reacties

Guus Til maakte een hattrick in de Johan Cruijff Schaal-ontmoeting met Ajax en schonk daarmee PSV zijn eerste prijs van het seizoen. De middenvelder ging na afloop in op de samenwerking met Luuk de Jong, die tot nu toe succesvol verloopt.

Til legt uit waarom tandem met De Jong nu al succesvol is
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Til was onzichtbaar voor zijn doelpunten. 'Maar we hadden ook niet heel veel de bal aan het begin. Maar als we erdoorheen kwamen en De Jong eerste paal liep, wist ik gewoon dat hij twee verdedigers mee zou nemen. Dan valt daarachter steeds ruimte voor mij. En daar was ik', zegt hij bij ESPN.

Luuk de Jong ging ook in op de samenwerking met Til. 'Met het loopvermogen van Til kun je met mij als aanspeelpunt goed de counteraanval inzetten. Dat deden we een aantal keer goed.'

Til zit er niet mee dat hij dan wat minder aan de bal komt. 'Ik ben diepste middenvelder. Dan kan ik de bal wel gaan ophalen, maar ik ben niet de speler die de bal even gaat wegleggen. Dus heeft dat heel veel zin, vraag ik mezelf dan af. Is dat dan puur voor mezelf of help ik het team ermee? En als ik iets dieper ga staan, hoef ik ook iets minder ver te lopen als de bal dan daadwerkelijk komt. Ik vind dat ik in mijn kracht moet spelen. Dat is dit', legt hij uit.

Til denkt niet dat zijn kopdoelpunten "typische Guus Til-goals" waren. 'Bij die tweede was ik vooral bang voor de handschoenen van de doelman van Ajax, maar volgens mij raakte hij vooral Daley Blind. Ik was net op tijd weg.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Til
Meer over G. Til
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.