Tiental Sevilla te sterk voor Liverpool bij Nederlands onderonsje

Sevilla heeft in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) in Boston in een oefenwedstrijd gewonnen van Liverpool. De formatie van trainer Julen Lopetegui speelde het laatste kwartier met tien man en maakte op de valreep nog de winnende goal. Luuk de Jong liet zich voorin meerdere malen zien, maar scoorde niet.

Liverpool
Liverpool
1 - 2
Sevilla
Sevilla

De Jong kwam met Sevilla enkele landgenoten tegen. Liverpool, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag al met 3-2 verloor van Borussia Dortmund, trad met veel basisspelers aan in de eerste helft, onder wie Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold. Bij Sevilla bleef voormalig Ajacied Maximilian Wöber negentig minuten op de bank.

Liverpool deelde al vroeg speldenprikjes uit via Ben Woodburn en Divock Origi. Daarna was het de beurt aan De Jong, die in vijf minuten drie grote mogelijkheden om zeep hielp. Na negen minuten stond de spits klaar voor een voorzet, maar raakte hij de door Sergio Reguilón voorgegeven bal niet goed en schoot naast. Vervolgens zette Nolito na een slordige pass van Van Dijk De Jong met een bekeken steekbal voor keeper Andy Lonergan, die een goede redding in huis had op de inzet van de aanvaller.

Daarmee was het nog niet gedaan, want De Jong kreeg een minuut later nog een mogelijkheid. Liverpool verspeelde de bal en vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de voormalig spits van PSV net naast. Halverwege de eerste helft probeerde De Jong het ook nog met zijn specialiteit - koppen - maar ook bij die poging zeilde de bal naast het doel. Nolito maakte er na 37 minuten toch 1-0 van door een voorzet vanaf de rechterkant hard in de hoek te schieten.

Lange tijd had Liverpool weinig te vertellen in de eerste helft, maar The Reds kwamen na een slotoffensief wel op gelijke hoogte. Uit een corner van Alexander-Arnold kopte Nathaniel Phillips tegen een verdediger op, waarna Origi van dichtbij raak schoot. Vervolgens begon in de rust de grote wisseltruc van beide trainers. Lopetegui haalde negen spelers naar de kant en ook De Jong bleef achter, terwijl Jürgen Klopp een heel nieuw elftal het veld instuurde. Ki-Jana Hoever was een van de invallers.

Na Lonergan liet ook de ingevallen Simon Mignolet zich gelden in het doel van Liverpool. De Belg bracht redding op een poging van Munir El Haddadi en bokste de bal even later weg uit een gevaarlijke corner. Liverpool miste met de reserves en jeugdspelers in het veld wat aanvallende stootkracht, maar kreeg via Curtis Jones nog wel een goede kans. Keeper Tomas Vaclik lag in de weg. De tweede helft was lange tijd een stuk minder spectaculair, tot de na een uur ingevallen Joris Gnagnon besloot om de achttienjarige Yasser Larouci hard tegen zijn scheenbeen te schoppen. Gnagnon kreeg een directe rode kaart en Larouci moest per brancard van het veld.

Toch zou Sevilla het duel nog winnen. Alejandro Pozo, na 82 minuten in het veld gekomen, was eerder bij een voorzet van El Haddadi dan Mignolet. Het talent omspeelde de doelman met een fraaie beweging en schoof de bal in het lege doel. Daarmee was de wedstrijd beslist.