Tiental Heracles knokt zich naar gedeelde koppositie, De Leeuw maakt verschil

Heracles Almelo heeft uitstekende zaken gedaan in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van John Lammers boekte een krappe overwinning op Helmond Sport en deelt de koppositie nu met PEC Zwolle. Willem II was tegelijkertijd veel te sterk voor TOP Oss.

Heracles Almelo
2 - 0
Helmond Sport

Heracles begon sterk, maar moest na een kwartier plots verder met tien man doordat Anas Ouahim een rode kaart pakte. De thuisploeg wist dat het een lastige avond zou worden, maar drie minuten na rust kwam men op voorsprong: Lucas Schoofs kopte raak uit een vrije trap. Heracles verdedigde de voorsprong vervolgens met succes en kwam zelfs nog op 2-0, via invaller Abed Nankishi.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 3
Willem II
Willem II

Willem II was al na één helft klaar met TOP Oss. Matthias Verreth opende met een beheerst schot de score, waarna Michael de Leeuw er 0-2 en 0-3 (strafschop) van maakte. De Tricolores zaten op rozen en hadden voor rust misschien nog wel vaker moeten scoren. In de slotfase redde Justin Mathieu vanaf elf meter de eer voor de thuisploeg.

FC Dordrecht
1 - 2
MVV Maastricht

In een vermakelijke wedstrijd was het MVV Maastricht dat als eerste mocht juichen. Jarne Steuckers tikte na een kwart wedstrijd simpel binnen na een fraaie aanval. Elso Brito bracht de stand met een fraaie knal weer in evenwicht, maar toch gingen de punten mee naar Limburg. Met een bekeken schot schoot Nicky Souren MVV naar de overwinning. MVV kreeg vervolgens nog diverse kansen, en raakte zelfs de lat, terwijl een slotoffensief van Dordrecht niets uithaalde.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
Telstar
Telstar

VVV-Venlo en Telstar stevenden lange tijd af op een doelpuntloze eindstand, maar in de slotfase vielen er toch nog doelpunten. Mihkel Ainsaluscoorde bij een hoekschop en leek de bezoekers de drie punten te bezorgen. VVV speelde niet veel klaar, al had men wel de nodige kansen gekregen. De beste mogelijkheid was misschien wel voor Sven Braken, die de bal voor een vrijwel open doel verkeerd raakte. Door de treffer van Ainslu leek VVV dus met lege handen achter te blijven, maar diep in blessuretijd redde Braken nog een punt voor VVV, waarmee hij zijn eerdere fout herstelde.