Tiental Getafe zet Valencia weer met beide benen op de grond

Valencia is er door een 1-0 nederlaag op bezoek bij Getafe niet in geslaagd het gat met Barcelona te verkleinen tot twee punten. Het gat tussen beide clubs bedraagt nu vijf punten na veertien wedstrijden.

Het leek juist op een gemakkelijke middag af te stevenen voor Valencia, waar smaakmaker Gonçaolo Guedes ontbrak door een voetblessure. Getafe, dat zeer verdedigend speelde, kwam al na 25 minuten met tien man te staan toen Mauro Arambarri zijn tweede gele kaart ontving voor een stevige tackle, waarbij hij overigens wel de bal raakte.

Het numerieke overwicht werd echter geen moment zichtbaar op het veld. Valencia, tot de wedstrijd tegen Getafe ongeslagen, had weliswaar het meeste balbezit, maar de echte creativiteit ontbrak en grote kansen bleven dan ook uit. Ondertussen kwam Getafe er met snelle counters af en toe gevaarlijk uit tegen de ploeg van de geschorste trainer Marcelino.

De meestertacticus greep dan ook in door direct na rust Nacho Gil te brengen voor Geoffrey Kondogbia en na een uur Santi Mina voor Andreas Pereira, maar het mocht niet baten. Sterker nog, in de 66ste minuut was het Getafe dat op voorsprong kwam. Markel Bergara schoot via Gabriel Paulista raak: 1-0.

Pas na de goal leek Valencia echt wakker te zijn. Het laatste kwartier bestond uit éénrichtingsverkeer richting het doel van Getafe. Dani Parejo (foto) raakte met een vrije trap de paal, terwijl ook Rodrigo, Mina en Carlos Soler voor gevaar zorgden.

Voldoende voor tenminste een punt was de slotfase niet, waardoor Valencia naliet om te profiteren van het puntenverlies van Barcelona (2-2 tegen Celta de Vigo) en Real Madrid (0-0 tegen Athletic Bilbao) eerder dit weekend. Los Murciélagos blijven wel tweede met 31 punten, maar staan nog slechts één punt voor op nummer drie Atlético Madrid.