Tienjarenplan van Kovac bij Bayern, Verdonk blij met complimenten over kapsel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tienjarenplan van Kovac bij Bayern, Verdonk blij met complimenten over kapsel

• De amateurs van Altrincham spelen dit weekend in een speciaal tenue voor de voetbal tegen homohaat-maand. Een mooi gebaar!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn ervan overtuigd dat we Bayern München terug aan de Europese top kunnen brengen. Niet voor de komende twee jaar, maar voor de komende tien jaren.'
Niko Kovac is wat hem betreft nog lang niet klaar in Beieren. 'Bij Eintracht Frankfurt hebben we ook een boel veranderd. Dat kunnen we bij Bayern München ook. Het is belangrijk om niet alleen maar jonge spelers te halen, je hebt ook voetballers nodig die direct kwaliteit kunnen leveren. Met de juiste spelers kun je in de komende jaren heel veel titels pakken.' Kovac zit nu in zijn eerste jaar als trainer van Bayern München, nog negen te gaan dus. (SPORT1)

Calvin Verdonk blonk in de Klassieker uit tegen Hakim Ziyech en zit in een goede fase bij Feyenoord. De linksback is echter vooral blij met complimenten die niets met zijn voetbalkunsten te maken hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gianluigi Buffon heeft een zwak voor Borussia Mönchengladbach. 'Ik kan niet zeggen dat ik een fan ben, maar het is een team dat ik graag volg', zegt de Italiaanse doelman van Paris Saint-Germain. 'Vroeger speelde ik altijd het spel Subbuteo met Gladbach.' Subbuteo is een tafelbladvoetbalspel, dat vroeger erg populair was.

'Hakim Ziyech is een erg goede speler. Hij is comfortabel aan de bal en heeft veel talent. Zijn manier van spelen is geweldig.'   
• Mooie woorden van Karim Benzema over Hakim Ziyech. De twee aanvallers stonden woensdagavond tegenover elkaar bij Ajax - Real Madrid (1-2) en verschenen allebei op het scoreformulier. (BeIN Sports)

• Vandaag zeventien jaar geleden werd ene Lionel Messi door Barcelona ingeschreven bij de Spaanse voetbalbond. De rest is geschiedenis. 

• Arsenal verloor donderdagavond in de knock-outfase van de Europa League met 1-0 van BATE Borisov en Martin Keown geloofde zijn eigen ogen niet. 'Het was zonder twijfel de slechtste wedstrijd onder Unai Emery', stelde de voormalig Arsenal-verdediger tegenover BT Sport. 'BATE Borisov... Je moet ze credits geven, maar Arsenal was gewoon veel te slordig. Je kan de staat van het veld de schuld geven, maar je moet het als Arsenal zijnde gewoon veel beter doen.'

'Ik ben ook weleens naar de kapper gegaan op de dag voor de wedstrijd. Het is niet slecht voor de focus, integendeel zelfs. De spelers van Borussia Dortmund waren blij dat ze naar de kapper waren geweest. Het zijn jonge jongens met een flitsend kapsel. Ze zijn dan extra gemotiveerd om een goede wedstrijd te spelen. Een gebrek aan focus? Moeten ze dan pas op maandag naar de kapper gaan? Wat een onzin.' 
• Enkele spelers van Borussia Dortmund bezochten voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur een beroemde sterrenkapper in Londen en kregen een dag later met 3-0 klop. Het zorgt voor de nodige ophef in Duitsland en daar begrijpt Christian Streich, coach van SC Freiburg, helemaal niets van.

• Na de 1-2 zege op Malmö FF in de heenwedstrijd van de zestiende finale van het Europa League-toernooi kreeg Chelsea-manager Maurizio Sarri al vragen over de volgende ronde. De Italiaan wil ten koste van alles een ontmoeting met zijn oude club Napoli vermijden. 'Dat zou te emotioneel zijn. Als we Napoli dan toch tegen moeten komen, dan maar in de finale', liet Sarri optekenen tijdens de persconferentie van donderdagavond.

'Hij is een speler die tot de topdrie van de wereld kan gaan behoren, als hij een constant niveau haalt.'
• Olympique Lyon-verdediger Rafael is zeer te spreken over zijn ploeggenoot Memphis Depay: 'Veel mensen denken dat hij niet zo professioneel is, maar hij is juist een echte prof. Hij doet het allemaal heel goed.' (beIN Sports).

Franck Ribéry snapt nog altijd niet dat er begin dit jaar ophef ontstond vanwege een Instagram-video waarin hij aanschuift voor een steak besprenkeld met korrels 24 karaats goud. 'In mijn vrije tijd doe ik wat ik zelf wil', maakt de routinier van Bayern München duidelijk in gesprek met L'Équipe. De steak, die was bereid door de Turkse kok Salt Bae, kostte ongeveer twaalfhonderd euro. 'Er zijn zoveel voetballers die bij hem gaan eten. Daar wordt nooit over gesproken, van mij is er alleen een video opgedoken.'

Marco Asensio bezocht deze week met Real Madrid Ajax in de Champions League en nam de gelegenheid te baat om zijn Nederlandse oma te bezoeken (een wat onderbelicht detail: Asensio heeft Nederlandse roots). Woensdag maakte de Spanjaard als invaller de winnende treffer in de Johan Cruijff Arena.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• We feliciteren Heurelho Gomes! De ex-keeper van PSV moet zijn Watford-ploeggenoten vrijdag trakteren vanwege zijn 38ste verjaardag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.