Tienersensatie Kean kondigt na droomwedstrijd recordjacht aan

Reacties

Moise Kean heeft zaterdagavond het basisdebuut van zijn dromen beleefd. De negentienjarige aanvaller scoorde namens Italië tegen Finland en maakte indruk in een nieuwe rol. Volgens Leonardo Bonucci wacht zijn jonge landgenoot een grote toekomst.

Tienersensatie Kean kondigt na droomwedstrijd recordjacht aan

Als een van de grote routiniers bij Juventus maakt Bonucci het nieuwe talent in het Italiaanse voetbal dagelijks mee. De verdediger is onder de indruk van de mentaliteit van de jonge aanvaller, die imponeert met zijn volwassenheid: 'Kean is bestemd voor grootse dingen. Hij heeft de kwaliteit en kracht, dus het enige belangrijke is dat hij bescheiden blijft werken en gefocust is bij het leren van de spelers om hem heen', zegt Bonucci na de 2-0 zege op Finland tegen Rai Sport.

Bij Juve wordt Kean omringd door grootheden als Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala. Het maakt het voor hem makkelijk om te leren, legt de Italiaan van Ivoriaanse afkomst uit. 'Kijk maar naar met wie ik train bij Juventus. Het is onmogelijk om niet iedere dag van ze te leren', aldus Kean, die tegen Finland als links- en later als rechtsbuiten speelde. Dat terwijl hij van origine een spits is. Kean: 'Waar de coach me ook neerzet, ik ben blij om te spelen.'

De jonge international die in november als invaller al debuteerde, maakte zaterdag in Udine in de 74ste minuut de 2-0 door vanaf rechts naar binnen te komen en af te ronden op aangeven van Ciro Immobile. Kean werd de op één na jongste doelpuntenmaker ooit voor Italië, na Bruno Nicolé, die in 1958 als achttienjarige scoorde.

Kean spreekt vol vertrouwen over de toekomst: 'Er komen nog veel records op mijn pad die ik kan breken en mijn plan is om dat te doen. Ik probeer hard te trainen zodat ik klaar ben als de kansen komen. Dit is een extra motivatie voor me. Toen ik werd opgeroepen, was ik al enorm gemotiveerd en hongerig om te laten zien wat ik kan. Ciro gaf me een geweldige pass en dankzij hem en de rest van het team kon ik scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.