Thy wint FIFA Fair Play Award voor stamceltransplantatie

Reacties

Lennart Thy heeft de FIFA Fair Play Award gewonnen. De 26-jarige spits, die afgelopen seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo speelde, kreeg de prijs voor de stamceltransplantatie waar hij aan meewerkte.

Thy wint FIFA Fair Play Award voor stamceltransplantatie

Thy stond zeven jaar geleden als speler van Werder Bremen zijn DNA af om in de toekomst eventueel een persoon met bloedkanker te helpen. Dat heeft de Duitser in maart ook daadwerkelijk gedaan. Thy had een DNA-match met een leukemiepatiënt, die een stamceltransplantatie kan ondergaan met een bloeddonatie van de spits. Daardoor liet Thy de uitwedstrijd tegen PSV aan zich voorbij gaan. Desondanks werd hij verkozen tot Man van de Wedstrijd.

De spits moest zich eerst vijf achtereenvolgende dagen laten injecteren met een groeihormoon. De daardoor vrijkomende stamcellen werden op 15 maart afgenomen in het ziekenhuis van Keulen, waar Thy vijf uur aan de infusen lag. Zijn beslissing om de stamceltransplantatie te verkiezen boven het duel met PSV, kon over de hele wereld op veel complimenten rekenen. Alleen al in Nederland meldden zich duizenden nieuwe donoren, die het goede voorbeeld van Thy volgden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.