Thy pakt op Het Kasteel de hoofdrol tegen zijn oude club

Sparta Rotterdam heeft op de valreep PEC Zwolle op een nederlaag getrakteerd. Lennart Thy was de gevierde man op Het Kasteel.

Sparta Rotterdam
3 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Dinsdag had Spartaan Mica Pinto soms letterlijk in de schaduw van Cristiano Ronaldo gestaan. Vier dagen na zijn optreden met Luxemburg tegen Portugal trad hij op Het Kasteel echt uit de schaduw. In de zevende minuut tekende de linksback voor zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst. Na een vloeiende aanval, die hij zelf had opgezet met een rush, prikte hij de 1-0 binnen.

Zijn primeur leek niet genoeg om Sparta de overwinning te schenken. PEC Zwolle kwam kort na rust met het nodige fortuin langszij. De inzet van Bram van Polen werd van richting veranderd door Tom Beugelsdijk, waardoor doelman Maduka Okoye kansloos was.

Na ruim een uur keek Sparta zelfs tegen een achterstand aan. Slobodan Tedic profiteerde dankbaar van een fout van Abdou Harroui, die met zijn balverlies de Zwolse aanval inleidde. Voor de huurling van Manchester City was het zijn tweede treffer op rij voor PEC.

Voor een overwinning was de inbreng van de Servische belofte dit keer niet genoeg. Na hands van Dean Huiberts zette Lennart Thy vanaf de strafschopstip de 2-2 op het scorebord. De Duitser maakte in de laatste minuut het Rotterdamse feestje compleet door met een rake kopbal zijn oude club op een nederlaag te trakteren.