Thiago Silva (37) en Chelsea nog niet op elkaar uitgekeken

Reacties

Thiago Silva heeft zijn contract bij Chelsea met één seizoen verlengd. De 37-jarige Braziliaan ligt nu tot en met het seizoen 2022/2023 vast op Stamford Bridge.

Thiago Silva (37) en Chelsea nog niet op elkaar uitgekeken
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Silva kwam in de zomer van 2020 over van Paris Saint-Germain en ontpopte zich in Londen gelijk tot onmisbare kracht. In zijn debuutseizoen won Silva de Champions League en ook dit seizoen is hij een vaste waarde in het elftal van manager Thomas Tuchel. Silva kwam in het huidige seizoen tot 22 officiële wedstrijden in alle competities.

'Ik had geen moment gedacht dat ik hier drie jaar zou blijven', verklaarde de 102-voudig international van Brazilië op de website van Chelsea. 'Het is een grote club en het voelt goed om hier te zijn. Daarom ben ik erg blij dat ik er nog een seizoen aan toe kan voegen.'

Met Chelsea won Silva het voorbije seizoen eveneens de Super Cup en groeide hij uit tot publiekslieveling. 'Ik wil mijn familie, de club en meneer Abramovich bedanken', vervolgde hij. 'Ik zal alles geven voor deze club en onze supporters. Zij hebben mij sinds mijn aankomst enorm gesteund. Mede door hen heb ik een voortreffelijke relatie met iedereen binnen de club.'

Het akkoord met Thiago Silva is goed nieuws voor Chelsea, dat nog drie verdedigers heeft met een aflopende verbintenis. César Azpilicueta, Andreas Christensen en Antonio Rüdiger hebben ook allemaal een contract tot 1 juli in Londen en het is nog maar de vraag of zij Thiago Silva's voorbeeld volgen. De drie zijn zeer gewild op de transfermarkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.