'The Danish Connection' maakt het verschil bij SC Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen nestelde zich zondag door een 1-3 overwinning op RKC Waalwijk op de vijfde plaats in de Eredivisie. Na de wereldgoal van Stijn Spierings leek het nog mis te gaan, maar invaller Anders Dreyer nam de Friezen bij de hand.

'The Danish Connection' maakt het verschil bij SC Heerenveen
© Pro Shots

'Ik kwam erin en een minuut later viel de 1-1', haalt de Deense aanvaller het moment terug. Spierings schoot de bal schitterend in de bovenhoek en gaf daarmee het startsein van een slotoffensief van de Waalwijkers. De goal viel echter aan de andere kant. Dreyer stak landgenoot Jens Odgaard de diepte in en die rondde prima af: 1-2.

'Ik dacht eigenlijk dat ik die bal te laat gaf. Bij het juichen hadden Jens en ik nog het idee dat het buitenspel was, maar dat was niet het geval', aldus de 21-jarige huurling van Brighton & Hove Albion, die in de extra tijd ook nog zijn eerste Eredivisie-doelpunt maakte. 'Dit was de echte Anders Dreyer, ik heb me vandaag denk ik goed laten zien aan de trainer.’

Vorige week tegen Vitesse bereidde Dreyer ook al een doelpunt van Odgaard voor. 'The Danish Connection, zo zou je het wel kunnen noemen ja', lacht de rechtsbuiten. 'We vinden elkaar heel makkelijk, daar ben ik blij mee. Ik heb het sowieso erg naar mijn zin hier, ook al speel ik nog niet heel veel.' Trainer Johnny Jansen heeft met Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen dan ook de beschikking over twee uitstekende buitenspelers. 'Maar Anders klopt op de deur', verzekert de Fries.

Van Rhijn
Rechtsback Ricardo van Rhijn stond achteraf ook met een grijns de pers te woord. 'Het was de middag van Anders, hij viel goed in. Daar zijn we hartstikke blij mee, want we hebben wissels nodig die het verschil kunnen maken. Dat heeft hij vandaag gedaan. Ik ben blij voor Anders en voor ons, want het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel drie punten.'

Heerenveen werkt zo met een goed gevoel toe naar een drukke week met Eredivisie-wedstrijden tegen concurrenten Willem II en Heracles Almelo en tussendoor een bekerduel met Roda JC Kerkrade. Bij winst op Willem II en Heracles gaat Heerenveen als nummer vier van de Eredivisie de winterstop in. 'Een Europese week, dat ben ik gelukkig wel gewend. We kunnen de eerste seizoenshelft heel mooi afsluiten, daar gaan we voor', aldus Van Rhijn.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.