Tevreden Ten Hag neemt zorgen over Blind weg

Reacties

Erik ten Hag merkt dat de vorm van Ajax stijgende is. De trainer is tevreden na de Champions League-zege op FC Midtjylland, maar wil niet te ver vooruitkijken.

Tevreden Ten Hag neemt zorgen over Blind weg
© Pro Shots

Door met 3-1 te winnen van de Denen verzekerde Ajax zich woensdagavond in ieder geval van overwintering in Europa, of dat nu in de Champions League is of een niveau lager in de Europa League. Baalde Ten Hag niet dat Liverpool had verloren van Atalanta Bergamo, waardoor de Italianen nog altijd evenveel punten hebben als de Amsterdammers?

'Uiteindelijk maakt het niet veel verschil. We moeten van ze (Atalanta, red.) winnen om door te gaan in de Champions League en we moeten van wedstrijd naar wedstrijd gaan. Het belangrijkste voor ons is nu de wedstrijd van zaterdag tegen FC Emmen', aldus Ten Hag bij Ziggo Sport, waarna hem werd voorgelegd dat groepswinst ook nog mogelijk is. 'We gaan voor een resultaat in Liverpool en overwinteren in Europa is nu zeker en dat was toch het doel', reageerde Ten Hag.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
18-5
+13
16
2
Atlético Madrid
6
2
3
1
7-8
-1
9
3
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
10-17
-7
4
4
Lokomotiv Moskou
6
0
3
3
5-10
-5
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Over het optreden tegen Midtjylland was Ten Hag tevreden. 'Ik denk dat onze vorm stijgende is van wedstrijd tot wedstrijd. Het was een verdiende overwinning. Een smetje was de tegengoal, die was onnodig. De jongens waren er boos over. Maar er is een VAR, dus het zal wel zo zijn', aldus Ten Hag, die niet verrast was door de wereldgoal van Ryan Gravenberch. Ten Hag: 'We wisten dat hij geweldig kan afronden. Dat heeft hij vaak laten zien op de training. Hij was veel op zoek (naar een goal, red.) en staat er nu relaxter in. En dan lukt het. Hij heeft een geweldig schot, dat is een goede kwaliteit van hem.'

Blind
Een vraag die na het laatste fluitsignaal bleef hangen in de Johan Cruijff Arena was hoe het met Daley Blind was? De verdediger werd in de 66ste minuut bij een 2-0 stand gewisseld en hij leek met spierklachten naar de kant te gaan. Ten Hag: 'Ik denk dat het wel goed gaat met Daley. Er kwam wat kramp opzetten. Het was uit voorzorg, ik denk dat het goed gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.