Tete met assist belangrijk voor morsend Lyon

Olympique Lyon heeft op eigen veld puntenverlies geleden tegen Dijon: 3-3. Kenny Tete deed van zich spreken met een assist, terwijl Memphis Depay geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.

Nabil Fekir opende in de twintigste minuut de score namens Lyon. Drie minuten later trok Naïm Sliti de stand echter al gelijk door een strafschop te benutten. De bezoekers stonden voorafgaand aan de zevende speelronde op de achttiende plaats, maar kwamen zeven minuten na rust brutaal op voorsprong via Xeka.

De 1-2 was het startsignaal van een zeer productief kwartier in Lyon. Op aangeven van Tete maakte Houssem Aouar na een uur gelijk en drie minuten later kreeg ook de thuisclub een penalty, die door Mariano Diaz werd raak geschoten. Ook de voorsprong van Lyon hield niet lang stand: Cedric Yambere maakte er in de 66ste minuut 3-3 van.

Daar bleef het bij in het Groupama Stadium, waardoor Olympique Lyon nu twaalf punten heeft na zeven duels en daarmee de vijfde plaats bezet in de Ligue 1. Dijon heeft nu vijf punten en klimt naar de - veilige - zeventiede plek.