Tete heeft EK nog niet uit zijn hoofd gezet: 'Ik zou niets anders willen'

Reacties

Kenny Tete heeft zich bij Fulham helemaal terug in het elftal geknokt. De 25-jarige rechtsback raakte kort na zijn transfer naar de Premier League geblesseerd aan zijn kuit, maar is inmiddels vaste basisspeler in het elftal van manager Scott Parker.

Tete heeft EK nog niet uit zijn hoofd gezet: 'Ik zou niets anders willen'
© Pro Shots

Afgelopen zondag zetten de Londenaren Everton te kijk door op Goodison Park met 0-2 te winnen. Tete speelde daarin een belangrijke rol door met Richarlison de gevaarlijkste man van The Toffees uit te schakelen. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Tete weer écht onomstreden basisspeler is. In zijn drie seizoenen bij Olympique Lyon was hij immers nooit helemaal zeker van zijn plek.

Toch noemde toenmalig bondscoach Ronald Koeman hem in die periode de meest complete rechtsback voor Oranje. Nu de Amsterdammer zijn fitheid en vorm hervonden heeft, biedt hij Koemans opvolger Frank de Boer een extra optie voor de rechterflank. De Boer was notabene degene die Tete in 2015 al op negentienjarige leeftijd liet debuteren voor Ajax.

'Ik ken hem wel een beetje, ja', reageerde Tete lachend in gesprek met ESPN. De rechtsback werd gevraagd of hij hoopt op een rentree in Oranje. 'Ik heb Frank niet gesproken en denk er momenteel niet aan. Ik ben al blij dat ik speel. Stiekem hoop je er natuurlijk op maar eerst maar eens lekker gaan voetballen en gaan spelen, dan komt het vanzelf wel', antwoordde Tete, die dertien interlands achter zijn naam heeft.

De verdediger, die bij Fulham ook regelmatig als wingback in een 3-5-2-formatie speelt, heeft het EK nog niet uit zijn hoofd gezet. 'Ik hoop het wel natuurlijk, ik zou niks anders willen. Ik ben blij dat ik bij Fulham zit, dat ik wekelijks speel en dat ik me kan ontwikkelen. Als ik erbij kan komen dan ben ik er klaar voor. Ik kan niet wachten eigenlijk.'

Poll (gesloten) Wie is de beste rechtsback voor Oranje?
  • 35% Denzel Dumfries (PSV) (371 stemmen)
  • 5% Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) (57 stemmen)
  • 5% Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) (48 stemmen)
  • 15% Rick Karsdorp (AS Roma) (158 stemmen)
  • 34% Kenny Tete (Fulham) (361 stemmen)
  • 6% Iemand anders (58 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fulham
Meer over Fulham
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.