Tete en Dijks gaan Ajax spoedig verlaten

Reacties

Ajax reist zonder Kenny Tete af naar Zillertal, waar de ploeg van trainer Marcel Keizer vanaf maandag een trainingskamp belegt. De verdediger kreeg van Ajax toestemming met andere clubs te praten en nadert een transfer. Afgelopen week maakte Voetbal International kenbaar dat Olympique Lyon de rechtsback graag wil inlijven, terwijl ook Crystal Palace concreet is.

Tete en Dijks gaan Ajax spoedig verlaten

Keizer, die werd aangesteld als opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz, laat ook Mitchell Dijks buiten de selectie. Dijks nadert een transfer naar Engeland, waar hij in de tweede helft van vorig seizoen ook speelde, destijds voor Norwich City.

Ook Heiko Westermann behoort niet tot de selectie. De ervaren verdediger, die bij Ajax niet kon imponeren, is al langere tijd dichtbij een akkoord met Austria Wien. De verwachting is dat hij spoedig de overgang zal maken naar de Oostenrijkse topclub.

André Onana en Amin Younes hebben nog vakantie vanwege hun deelname aan de strijd om de Confederations Cup. Zij zijn er daarom niet bij in Oostenrijk. Václav Cerny meldt zich ook pas na het trainingskamp bij de club, aangezien hij onlangs nog actief was op het EK Onder-21.

Tijdens het trainingskamp in Zillertal krijgen enkele talenten de kans zich te laten zien aan Keizer, die hen afgelopen seizoen bij Jong Ajax al onder zijn hoede had. Leon Bergsma, Stan van Bladeren, Damil Dankerlui, Noussair Mazraoui, Mauro Savastano en Deyovaisio Zeefuik kregen een plek in de 25-koppige selectie. Net als nieuwelingen Klaas-Jan Huntelaar en Benjamin van Leer.

Bekijk hier de volledige selectie.

De oefenwedstrijden van Ajax:

DatumWedstrijd  
08-07Werder Bremen (Dui)- Ajax16.00 uur
    
11-07Rijnsburgse Boys- Ajax19.30 uur
    
15-07Ajax- PAOK Saloniki (Gri)n.n.b.
    
18-07Olympique Lyon (Fra) - Ajax19.00 uur
   
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.