Tete blinkt uit in nieuwe rol tegen AS Monaco

Reacties

Olympique Lyon is zondag opgeklommen naar plaats drie in de Ligue 1. Na de afgelasting van de wedstrijd van concurrent Montpellier hadden Les Gones de kans tijdelijk een plek te klimmen en in die missie slaagde de ploeg. Mede dankzij twee assists van Kenny Tete won de ploeg thuis van AS Monaco.

Tete blinkt uit in nieuwe rol tegen AS Monaco
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
3 - 0
Monaco
Monaco

Monaco haalde zes punten uit de laatste twee competitieduels en zette zo heel voorzichtig weer de weg naar boven in. Op bezoek in Lyon had het team van Thierry Henry echter weinig in te brengen. Al na zes minuten sloeg de thuisclub toe via Houssem Aouar. De middenvelder, met vijf doelpunten topscorer van zijn club in de competitie, schoot de rebound binnen nadat Diego Benaglio een schot van Bertrand Traoré maar half keerde (1-0).

Aouar gaf het startsein voor een succesvolle avond voor Lyon en tien minuten voor rust zorgde Nabil Fekir voor 2-0. Tete profiteerde daarbij ten volle van de vrijere rol die trainer Bruno Genesio hem toebedeelt. Sinds een paar weken komt de Nederlander meer aan spelen toe en staat hij in de 3-5-2 formatie van zijn coach verder naar voren opgesteld op rechts. Zondag betaalde zich dat optimaal uit: na een pass van Jason Denayer zette Tete sterk door aan de rechterkant en bracht hij de bal al vallend richting het midden.

Daar stond Fekir klaar om meteen te schieten: de bal verdween in de linkerhoek. Lyon zat zo halverwege al op rozen en in de tweede helft werd de situatie er alleen maar beter op. Na een wat ruwe openingsfase, waarin zowel Memphis Depay als Radamel Falcao geel kreeg na een opstootje, kwam Lyon met een man meer te staan. Aleksandr Golovin mocht direct inrukken na een stevige overtreding op Fekir en dat buitte Lyon vlot uit via Ferland Mendy.

De vleugelverdediger kwam mee naar voren en kopte fraai raak na een hoge voorzet van Tete, die zo zijn tweede assist van de avond bijschreef (3-0). De Nederlander had dit seizoen nog niet eerder een direct aandeel gehad in een treffer in de Ligue 1. De laatste wedstrijden komt hij met regelmaat aan spelen toe, mede door het ontbreken van Rafael da Silva. Zondag deed hij voor de vierde keer dit seizoen mee in de competitie en gaf hij zijn visitekaartje af.

Tot de winterstop speelt Lyon nog twee wedstrijden: voor de Franse beker tegen Amiens en in de competitie uit tegen Montpellier. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain blijft schier onoverbrugbaar, maar daarachter voert Lyon een interessant duel met concurrenten Lille en Montpellier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.