'Terugkeer Traoré niet genoeg voor Barça: Xavi wil meer versterking'

Reacties

Alles wijst erop dat Adama Traoré binnen afzienbare tijd terugkeert bij Barcelona. Volgens Engelse en Spaanse media komt de voormalige jeugdspeler van de Catalanen op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. En daarmee is Barça nog niet klaar, zo klinkt het in Spanje.

'Terugkeer Traoré niet genoeg voor Barça: Xavi wil meer versterking'
© Pro Shots

Want de club wil in de laatste dagen van de transfermarkt nog flink zaken doen. Traoré is de eerste speler die voor het sluiten van de deadline, komende maandagavond 23.59 uur, naar Camp Nou moet komen. Volgens de laatste berichten uit Engeland en Spanje scheidt alleen de medische keuring de 26-jarige vleugelaanvaller nog van een terugkeer bij de club waar hij van 2004 tot 2015 deel uitmaakte van de jeugdopleiding.

Traoré speelde uiteindelijk slechts vier officiële duels voor de hoofdmacht, voordat hij voor een transfer naar Aston Villa koos. In Engeland maakte de Spanjaard met Malinese roots de laatste jaren indruk met zijn imposante fysieke gestalte, zijn snelheid en zijn dribbels. Wolverhampton Wanderers telde in 2018 om die reden zo'n twintig miljoen euro voor hem neer toen Traoré inmiddels al voor Middlesbrough uitkwam.

Lang leek het erop dat Traoré weer een transfer in Engeland zou maken gezien de interesse van Tottenham Hotspur, maar hij verkoos een terugkeer bij Barcelona boven een plek in de ploeg van Antonio Conte. Komende zomer kunnen de Catalanen zijn komst definitief maken. In de huurdeal met Wolves, waar zijn contract in 2023 afloopt, is naar verluidt een koopoptie van dertig miljoen euro plus bonussen opgenomen.

Daarmee is Barça nog niet klaar. Zo wil Xavi nog een spits aan zijn selectie toevoegen. Álvaro Morata is de belangrijkste kandidaat, maar zijn komst ligt gecompliceerd. Van Juve mag de Spanjaard weliswaar vertrekken nu Dusan Vlahovic op het punt staat over te komen van Fiorentina, maar zijn eigenlijke werkgever Atlético Madrid is ook nog een partij. Arsenal-banneling Pierre-Emerick Aubameyang zou het alternatief zijn, aldus AS.

Daarnaast moet er nog versterking komen op de backposities. Links achterin geldt Ajacied Nicolás Tagliafico zoals bekend als het belangrijkste doelwit, Marca voegde daar donderdag voor de rechterflank de naam van Thomas Meunier aan toe. Xavi zou in de dertigjarige Belg gezien zijn ervaring een welkome toevoeging zien als concurrent voor Dani Alves. Meunier is dit seizoen als rechtsback vaste keus bij Borussia Dortmund.

Om de wensen van Xavi in te willigen, wil Barça spelers lozen. Sergiño Dest mag vertrekken, maar ziet dat zelf niet zitten. Óscar Mingueza wordt volgens Spaanse media eveneens naar de uitgang gedirigeerd, maar de Spaanse verdediger zou hebben bedankt voor aanbiedingen van Valencia en Hertha HBSC. Het vertrek van Ousmane Dembélé zou gezien zijn salaris veel oplossen. De Franse aanvaller weigert zijn contract te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Adama Traoré
Meer over Adama Traoré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.