Terugkeer naar Spanje lonkt voor voormalig Koeman-oogappel Ilaix Moriba

Reacties

Ilaix Moriba lijkt na een verloren halfjaar in Duitsland alweer terug te gaan keren naar Spanje. Valencia is druk bezig met de komst van de middenvelder, die bij RB Leipzig niet aan spelen toekomt.

Terugkeer naar Spanje lonkt voor voormalig Koeman-oogappel Ilaix Moriba

De inmiddels negentienjarige Ilaix maakte een klein jaar geleden zijn debuut in het betaald voetbal, toen Ronald Koeman het toptalent liet invallen bij de competitiewedstrijd van Barcelona tegen Deportivo Alavés. Met een assist had Ilaix direct een aandeel in de uiteindelijke 5-1 overwinning. Koeman zag het zitten in de middenvelder en gaf de tiener nog veel meer speelminuten.

De contractsituatie van Ilaix maakte al snel een einde aan wat een succesvol huwelijk had moeten worden. Barcelona wilde de verbintenis van de middenvelder graag verlengen, maar slaagde er niet in om een akkoord te bereiken met de jongeling. Afgelopen zomer werd Ilaix daarom verkocht aan RB Leipzig, dat zo'n zestien miljoen euro voor de international van Guinee betaalde.

Het avontuur in Duitsland werd niet wat Ilaix ervan verwacht had. De middenvelder kwam dit seizoen pas in zes wedstrijden voor Leipzig in actie en mocht geen enkele keer in de basis beginnen. Een terugkeer naar La Liga lonkt nu, want Valencia hoopt Ilaix volgens de grote Spaanse kranten snel te kunnen verwelkomen. De bedoeling is dat de werkgever van Jasper Cillessen Ilaix in eerste instantie voor een halfjaar gaat huren, met een optie voor nog een extra jaar als de samenwerking bevalt.

Bij Valencia gaat Daniel Wass waarschijnlijk ruimte maken in de kleedkamer. De Deense middenvelder, die ook als wingback uit de voeten kan, is volgens de Spaanse media op weg naar Atlético Madrid. Bij de kampioen moet hij de opvolger van de naar Newcastle United vertrokken Kieran Trippier worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.