Roda JC haalt Luijckx terug als leider voor het elftal

Reacties

Kees Luijckx keert terug bij Roda JC Kerkrade. De 34-jarige verdediger heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij de club.

Roda JC haalt Luijckx terug als leider voor het elftal

Dat terwijl Luijckx eerder vandaag in gesprek met VI nog een slag om de arm hield. 'Er zijn contacten met een paar clubs in Nederland, er is nog niks zeker', zei Luijckx, die transfervrij was na vijf jaar in Denemarken te hebben gespeeld. In eigen land kwam hij uit voor AZ, Excelsior, ADO Den Haag en NAC Breda. Die laatste club verruilde hij in 2013 voor Roda JC.

Een jaar later vertrok hij, na de eerste degradatie van de Kerkradenaren uit de Eredivisie. 'Dat is geen leuke herinnering, maar die is niet allesbepalend. Roda is zeker nog een club waarvoor ik mezelf wel zie spelen', stelde Luijckx. Nu is de deal rond en keert hij terug.

'Kees brengt veel ervaring mee', zegt technisch directeur Jeffrey van As. 'Hij maakte al jong deel uit van verschillende Oranje-selecties, speelde bij AZ en in het buitenland. Ik ben blij dat hij in Kerkrade zijn kennis en ervaring komt overbrengen. Hij wordt een van de leiders van het elftal.'

Met Jurgen Streppel als nieuwe trainer probeert Roda JC zich te herstellen van een dramatisch seizoen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.