Terugkeer naar Premier League lijkt voor Aubameyang kwestie van tijd

Reacties

Het ziet ernaar uit dat Pierre-Emerick Aubameyang snel weer in Engeland zal spelen. De geruchten over een transfer naar Chelsea zijn er al een tijdje: nu meldt Sky Sports dat de onderhandelingen over een overgang van de Barcelona-aanvaller zich in een vergevorderd stadium bevinden.

Terugkeer naar Premier League lijkt voor Aubameyang kwestie van tijd

Barcelona en Chelsea naderen een akkoord over een afkoopsom die ergens tussen de achttien en dertig miljoen euro zal liggen, zo wordt beweerd. In dat geval maakt Barcelona nog een behoorlijke winst op de 33-jarige Aubameyang, die in januari nog transfervrij kon worden opgepikt bij Arsenal. Aubameyang was daar na een reeks incidenten niet meer gewenst en bij Arsenal waren ze vooral blij dat ze de grootverdiener van de loonlijst konden schrappen.

Ook bij Barcelona willen ze nu van het salaris van Aubameyang af. De spits tekende in januari een langdurig contract, waarin staat dat hij na verloop van tijd steeds meer gaat verdienen. Het eerste halfjaar was zijn salaris nog relatief laag, maar dit seizoen heeft hij al een behoorlijke upgrade gekregen. Door Aubameyang te verkopen, heeft de club voor een half seizoen een uitstekende noodoplossing gehad, die ook nog eens een fortuin op kan leveren. En in de 24 officiële wedstrijden maakte hij ook nog dertien treffers.

Barcelona wil de transfer van Aubameyang snel afronden, zodat Jules Koundé eindelijk ingeschreven kan worden. De verdediger werd voor veel geld overgenomen van Sevilla, maar heeft door de financiële problemen waar Barcelona mee te maken heeft nog niet mogen debuteren. Zondag, in de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid, wil Xavi Koundé absoluut kunnen inzetten.

Bij Chelsea moet Aubameyang de opvolger worden van Timo Werner, die is teruggekeerd naar RB Leipzig. Eerder liet ook Romelu Lukaku Stamford Bridge al achter zich: zijn vertrek werd reeds opgevangen met de komst van Raheem Sterling.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.