Teruggekeerde Friday helpt AZ ontsnappen bij start voorbereiding

AZ is de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet overtuigend begonnen. De ploeg van John van den Brom kwam in Dirkshorn op achterstand tegen een Regioselectie, maar ontsnapte mede door twee doelpunten van de terugkeerde Fred Friday aan een blamage: 2-5.

Friday werd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar verhuurd aan Sparta Rotterdam en is nu terug in Alkmaar. Na het vertrek van Wout Weghorst naar VfL Wolfsburg is er een plek vrijgekomen in de punt van de AZ-aanval en vrijdag liet Friday zich bij de eerste oefenwedstrijd van de verliezend bekerfinalist in ieder geval gelden.

Met aanwinsten Rody de Boer (van Telstar) en Léon Bergsma (van Ajax) in de basis ging AZ met een 0-1 voorsprong rusten. Op aangeven van Mats Seuntjens opende Ilias Bel Hassani met een schuiver de score. In de tweede helft gaf AZ deze voorsprong uit handen en Luc Schuffelen en Sietse Brandsma draaiden binnen acht minuten na rust de rollen zelfs volledig om.

Bij een 2-1 achterstand stelde Friday orde op zaken. Eerst kopte de spits de gelijkmaker binnen, vervolgens schoot hij uit een rebound ook de 2-3 tegen de touwen. De paal voorkwam een hattrick van Friday, maar via Ron Vlaar (2-4) en Oussama Idrissi (2-5) liep AZ toch nog uit naar een redelijk comfortabele zege.

PEC Zwolle
Ook PEC Zwolle heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De ploeg van John van 't Schip won na een 1-0 achterstand met 1-3 van Berkum. Bij PEC begonnen nieuwkomers Kenneth Paal, Darryl Lachman, Gustavo Hamer en Zian Flemming in de basis en laatstgenoemde schoot de gelijkmaker binnen. Via Terrel Ondaan en een andere nieuwkomer, Denis Genreau, werd het 1-3. Mike van Duinen scoorde bij zijn PEC-debuut niet.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}