Terug in de tijd: Drent grapt over aanstelling Jans bij Groningen

Reacties

In de rubriek Anno wordt steevast met een hoofdrolspeler teruggeblikt op een memorabel seizoen uit het verleden. Deze week neemt de nu 49-jarige Martin Drent ons mee naar 2002, het seizoen dat niet bepaald als meest succesvolle jaargang van de noorderlingen de boeken in is gegaan.

Terug in de tijd: Drent grapt over aanstelling Jans bij Groningen
© Pro Shots

In het seizoen 2002/03 werd coach Dwight Lodeweges vanwege teleurstellende resultaten afgelost door een dan nog onbekende Ron Jans, die assistent-coach was van FC Emmen en verder als trainer geen ervaring had in het betaalde voetbal.

'Toen hij werd gepresenteerd, stonden we niet te juichen', weet Drent nog. 'De geruchten waren dat er een zwaargewicht zou komen. Nou, dat was Ron alleen in kilo's, hahaha! Ik heb hem later eens gevraagd wat hem bezielde als beginnend hoofdcoach in te stappen bij een ploeg die stijf onderaan stond. "Er was juist geen beter moment", zei hij. "Slechter kon het namelijk niet".'

'Zijn eerste wedstrijd was Feyenoord-thuis. Niet bepaald een makkie, maar Ron zei vooraf doodleuk dat we konden winnen. Twintig man vielen op de grond van verbazing. Maar ik vond het ook heerlijk! Ik voelde me ineens weer beresterk, we gingen vol vertrouwen het veld op en maakten het Feyenoord ook heel lastig, al verloren we opnieuw met 0-2.'

Lees in de VI meer over het betreffende seizoen, dat voor Drent & co met een veelbesproken salonremise tegen kampioen PSV toch nog goed zou eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.