Ter Avest: 'Een vriendenclubje tegen het grote Juventus'

Reacties

Sinds zijn komst naar FC Utrecht is Hidde ter Avest al bijna niet meer weg te denken uit de basisformatie van trainer René Hake. In de nieuwe VI staat een interview met de 23-jarige rechtsback, die uitgebreid terugblikt op zijn dienstverband bij Udinese.

Ter Avest: 'Een vriendenclubje tegen het grote Juventus'
© Pro Shots

Ter Avest maakte deel uit van een Nederlandse enclave, met als andere leden Bram Nuytinck, William Troost-Ekong, Marvin Zeegelaar en Thomas Ouwejan. Het hoogtepunt tijdens zijn Udinese-jaren vond plaats op 23 juli 2020. Koploper Juventus probeerde die dag de landstitel veilig te stellen, maar ging met 2-1 onderuit in Stadio Friuli.

'Die wedstrijd zal ik nooit meer vergeten. Bram, William, Marvin en ik stonden allemaal in de basis. Een vriendenclubje tegen het grote Juventus. Heel Italië dacht dat ze wel even kampioen zouden worden bij ons, maar wij wonnen. Dat is na afloop uiteraard wel even gevierd', vertelt Ter Avest.

De oud-speler van FC Twente werd tijdens de eerste helft van het lopende seizoen echter nauwelijks ingezet door trainer Luca Gotti. 'De combinatie van corona en te weinig speelminuten deden me besluiten terug te keren naar Nederland', legt Ter Avest uit.

Lees op VI PRO waarom de keuze van Hidde ter Avest uiteindelijk op FC Utrecht viel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Udinese
Meer over Udinese
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.