Ten Rouwelaar sluit loopbaan af en wordt keeperstrainer

Reacties

Jelle ten Rouwelaar (35) wil met promotie naar de Eredivisie afscheid nemen als actief speler. De Fries stopt, ondanks een nog een jaar doorlopend contract, als doelman van NAC Breda en gaat bij die club aan de slag als keeperstrainer. Hij is bezig aan zijn achttiende en laatste jaar als prof. 'Ik stap trots van het veld in de wetenschap dat ik gezegend ben met een mooie en lange loopbaan.'

Ten Rouwelaar sluit loopbaan af en wordt keeperstrainer

Ten Rouwelaar begon zijn loopbaan bij FC Emmen en maakte daarna de overstap naar PSV. Daar slaagde Ten Rouwelaar niet. Iets wat hij 'de grootste teleurstelling uit zijn loopbaan' zou noemen. Na korte periodes bij FC Groningen, FC Twente, FC Zwolle, FC Eindhoven en Austria Wien kwam hij in 2007 naar NAC. In Breda ontpopte de keeper zich als betrouwbare sluitpost en publieksheld. 

Echter: in het seizoen van de degradatie werd voor het eerst de slijt op het lichaam zichtbaar. Ten Rouwelaar kon zich weinig meer onderscheiden en was deels debet aan de terugval naar de Jupiler League. Dit seizoen doet de Fries, die door het overlijden van zijn moeder privé momenteel een lastige tijd doormaakt, het een stuk beter.

Desondanks heeft hij besloten na dit seizoen een stap terug te doen. Hij is de komende vijf jaar keeperstrainer bij de Bredase club. De optie in het contract van de huidige keeperstrainer Albert van der Sleen wordt niet gelicht. Helmond Sport-keeper Wouter van der Steen geldt als gegadigde om hem op te volgen. Dit bevestigt technisch directeur Hans Smulders van NAC aan VI. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.