Ten Hag zou zeker open staan voor terugkopen Brobbey

Reacties

Brian Brobbey houdt ook nu nog de Ajax-gemoederen bezig. Coach Erik ten Hag gaf eerlijk aan graag ook volgend seizoen nog over de negentienjarige spits te beschikken.

Ten Hag zou zeker open staan voor terugkopen Brobbey
© Pro Shots

De jonge aanvaller stapt na dit seizoen definitief over naar RB Leipzig. Daar heeft hij een vierjarig contract ondertekend. Toch is er sindsdien een heleboel gebeurd. De technisch directeur die de jonge Ajacied wegplukte uit Amsterdam is al vertrokken en dat geldt ook voor trainer Julian Nagelsmann, die naar Bayern München verkast.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord kreeg Ten Hag daarom de vraag of het terugkopen van Brobbey geen slim idee was. 'Wij zoeken nog een spits...', gaf de Ajax-coach toe. 'Brobbey mag wat mij betreft blijven. Als trainer wil ik een zo sterk mogelijke selectie. Als het zou kunnen, zou ik ervoor open staan. Maar ik weet niet of dat een mogelijkheid is.'

Zondag is er in De Kuip geen rol weggelegd voor Brobbey. De jonge aanvaller kampt met lichte klachten, waardoor het treffen met de eeuwige rivaal aan zijn neus voorbijgaat. Tot nu toe staat Brobbey dit seizoen op zes treffers in achttien officiële duels voor de hoofdmacht.

Spelersprofiel

Brobbey


Geboortedatum:
1 februari 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Ajax

Meer lezen over Brobbey en zijn naderende afscheid. In de kampioensspecial van VI laat Brobbey zijn licht schijnen op zijn veelbesproken seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.