Ten Hag: 'Ziyech moet zijn voeten laten spreken'

Reacties

Erik ten Hag is na afloop van de zege op NAC Breda (3-1) te spreken over het optreden van Hakim Ziyech. De Ajax-trainer wil niet uitgebreid ingaan op de frictie van de spelmaker met het Amsterdamse publiek.

Ten Hag: 'Ziyech moet zijn voeten laten spreken'

Ziyech bekroonde een zeer moeizame tweede helft met een rake vrije trap in de blessuretijd. Ten Hag complimenteert de middenvelder voor zijn spel. 'Hij worstelt helemaal niet met zichzelf. Ik denk dat hij de eerste helft heel behoorlijk speelde', zei Ten Hag tegenover FOX Sports.

'De laatste tijd heeft hij veel energie en tijd in zijn vrije trappen gestoken. Daar wordt hij voor beloond. Dan zie je dat hij een geweldige traptechniek heeft, dat hij een juiste focus heeft. Zo moet hij het doen: zijn voeten laten spreken, perfect', aldus Ten Hag, die de laatste uitspraak telkens herhaalde bij vragen over de gebaren van Ziyech richting de aanhang.

De trainer heeft er dan ook geen spijt van dat hij Ziyech niet wisselde. 'Nee. Omdat hij niet voor niets nummer tien heeft. Hij moet die verantwoordelijkheid nemen. Ik denk dat het ook terecht is dat hij bleef staan, want hij heeft de 3-1 gemaakt. Hij heeft het vermogen om het verschil te maken. Daarvoor leidde hij een aantal goede counters in. Soms kan hij betere afwegingen maken, op die momenten was het niet nauwkeurig.'

'Gebrek aan weerstand brengt nonchalance omhoog bij Ziyech'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.