Ten Hag ziet zichzelf bij Ajax blijven en is kort over Bergwijn

Reacties

Erik ten Hag is niet bezig met een avontuur buiten Nederland. De trainer van Ajax trad anderhalf jaar geleden aan in Amsterdam en pakte deze maand de KNVB-beker en officieus ook de landstitel. Een toekomst elders speelt volgens Ten Hag niet door zijn hoofd.

Ten Hag ziet zichzelf bij Ajax blijven en is kort over Bergwijn

Op de persconferentie in aanloop naar De Graafschap-uit gaf Ten Hag dinsdag aan dat alle adviezen en suggesties over zijn toekomst hem niet zoveel doen. 'Ik heb hier een contract en heb het naar mijn zin. We zijn bezig met de toekomst, dus ik denk daar op dit moment niet over na', aldus de trainer.

Op dit moment wil hij alleen bezig zijn met de slotwedstrijd in Doetinchem. Alleen een mirakel kan Ajax nog afhouden van het kampioenschap, maar Ten Hag wil eerst de wedstrijd gehad hebben. 'We zitten in de kampioensrace, gaan van wedstrijd naar wedstrijd. Voor mij is het geen thema', zegt hij over zijn persoonlijke toekomst.

'Met stijl en klasse spelen'
Ten Hag rekent erop dat zijn spelers ook met een serieuze wedstrijdinstelling naar De Vijverberg trekken. 'We gaan er een wedstrijd van maken. We benaderen die wedstrijd heel serieus, we willen met stijl en klasse spelen. 'Theoretisch kan het ook nog ergens anders vallen. Maar het is aan ons om dat natuurlijk niet te laten gebeuren. We hebben het stuur in handen en dat houden we zo.'

Dat Dusan Tadic eventueel nog topscorer van de Eredivisie kan worden - Luuk de Jong staat op 28 doelpunten, Tadic op 26 - heeft wat zijn trainer betreft niet zoveel prioriteit. 'Nee, natuurlijk niet. Het gaat om die wedstrijd winnen: zo kijken we ernaar en zo beschouwen we het ook', aldus Ten Hag.

Steven Bergwijn
Ten Hag reageerde ook nog kort op de interesse van zijn club in PSV-aanvaller Steven Bergwijn. Diens management bevestigde al dat er serieuze belangstelling bestaat vanuit Amsterdam. 'Wat ik daarover kan zeggen? Niks', sprak Ten Hag gevat. 'Zoals ik wel vaker zeg: als wij mededelingen hebben, dan melden we dat. Ik hoef er verder niet op in te gaan. Als wij iets willen, dan melden we dat wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.