Ten Hag ziet mogelijke spits in multifunctionele Promes

Reacties

Erik ten Hag is niet van plan om Quincy Promes zich op één positie te laten richten. De trainer van Ajax maakt graag gebruik van de multifunctionaliteit van zijn spelers.

Ten Hag ziet mogelijke spits in multifunctionele Promes
© Pro Shots

Gisteren in het met 6-1 gewonnen oefenduel met RKC Waalwijk vond Lisandro Martinez zichzelf terug als linksback, stond Carel Eiting een helft als linker centrale verdediger opgesteld en nam Promes voor rust de positie van aanvallende middenvelder in. De veelzijdige aanvaller is een van de spelers binnen de Ajax-selectie die op meerdere posities uit de voeten kan.

Voor Ten Hag een groot voordeel en hierover wisselt hij veelvuldig van gedachten met zijn spelers. 'Je kan weleens wat uitproberen, maar voor de spelers is het bekend voor welke posities ze in aanmerking komen. Daar laat ik geen misverstand over bestaan', benadrukte de oefenmeester na de oefenzege op RKC Waalwijk.

Promes speelde tegen RKC als nummer 10. 'Toen Quincy hier vorig jaar binnenkwam, waren er twee posities waar hij zich op richtte. Hij heeft in het afgelopen seizoen vooral op links gespeeld, want zijn connectie met Hakim Ziyech was gewoon heel goed. Maar hij heeft vorig seizoen ook wel een aantal duels goed op 10 gespeeld. Dat kan hij ook.'

Voor dit seizoen heeft Ten Hag nog wel een derde positie in zijn hoofd voor Promes. 'Hij kan ook als spits spelen', meent de coach over zijn international. 'Quincy moet gewoon daar spelen waar het elftal hem nodig heeft. Dat geldt voor alle spelers.'

Antony en Huntelaar laten zich zien bij ruime oefenzege van Ajax op RKC
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.