Ten Hag waarschuwt opponenten voor Dolberg en is kritisch op Ajax

Reacties

Erik ten Hag telde zijn zegeningen na de overtuigende 0-4 zege op Heerenveen zaterdagavond. De Ajax-trainer vond wel dat de Amsterdammers meer hadden moeten scoren in het Abe Lenstra Stadion.

Ten Hag waarschuwt opponenten voor Dolberg en is kritisch op Ajax

Al na drie minuten was het raak voor Ajax in Friesland. Lasse Schöne opende de score met een schitterend afstandsschot. 'Die zat er heerlijk in', reageerde de Deen achteraf voor de camera van FOX Sports. 'Het is een specialiteit van me, deze was onhoudbaar. Heerenveen-uit is normaal gesproken altijd lastig, maar vanavond scoorden we op de juiste momenten.'

Dat was precies wat zijn trainer ook zei. 'Na zo'n vroege goal zit je meteen lekker in de wedstrijd. Daarna wilde Heerenveen een fase hoger drukzetten, daar gingen wij niet goed mee om. We werden wat gemakzuchtig. Maar dan scoor je vlak voor rust en dan is de wedstrijd wel gelopen, ja', blikte Ten Hag terug.

De Ajax-coach was blij dat hij een aantal sterkhouders vervolgens wat rust kon gunnen. 'Dit was een prima scenario. We hadden toch wat fysieke klachten de afgelopen weken. Nu kon ik spelers uit voorzorg naar de kant halen en ook andere spelers wat speeltijd geven. Kritisch puntje: we hadden meer moeten scoren. Je staat vrij snel op 0-4 en dan moet je er meer maken. Doelsaldo kan uiteindelijk een factor zijn, dus dan moet je op zoek blijven gaan naar meer goals.'

Ten Hag was wel blij met de treffer van Kasper Dolberg. 'Een echte spitsengoal. Hij voelde zich niet helemaal lekker en scoort alsnog zo'n doelpunt. Kun je nagaan wat er gebeurt als hij zich wél lekker voelt', waarschuwde hij de komende tegenstanders van Ajax.

De Amsterdammers hebben een doelsaldo van +21 ten opzichte van de +33 van PSV. Ajax speelt dinsdag een thuiswedstrijd tegen Benfica in de Champions League, daarna wacht in de Eredivisie De Klassieker tegen Feyenoord.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI-verslaggever Freek Jansen over Heerenveen - Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.