'Ten Hag vernederde Ronaldo, het was een gebrek aan respect'

Reacties

Erik ten Hag heeft Cristiano Ronaldo 'vernederd', vindt oud-international Paulo Futre van Portugal. De trainer van Manchester United had Ronaldo volgens Futre nooit mogen vragen om vlak voor tijd in te vallen tegen Tottenham Hotspur.

'Ten Hag vernederde Ronaldo, het was een gebrek aan respect'
© Pro Shots

Tijdens de Thinking Football Summit, een voetbalconferentie in Portugal, ontving Futre een prijs voor zijn bijdragen aan het Portugese voetbal. Hij speelde 41 interlands voor Portugal, werd tweemaal verkozen tot Portugees Speler van het Jaar en eindigde in 1987 als tweede achter Ruud Gullit in de Gouden Bal-verkiezing. In dat jaar won hij de Europacup I met FC Porto. Futre werd op de conferentie gevraagd hoe hij aankijkt tegen de situatie van Ronaldo en sprak van een 'vernedering' door Ten Hag.

'Ik heb nooit een trainer gezien die Ronaldo twee minuten voor tijd opdroeg om in te vallen. Daarmee creëer je een conflict', stelde Futre. 'Het is een gebrek aan respect. Hij heeft vijf keer de Gouden Bal gewonnen. Zo'n speler laat je niet invallen met twee minuten op de klok. Je kunt hem natuurlijk wel op de bank zetten, maar dan laat je hem vijftien of twintig minuten invallen om hem vertrouwen te geven. Als ik hem was, zou ik ook niet willen invallen, al was ik wat rebelser dan hij.'

Futre hoopt dat Ronaldo op het WK gaat schitteren. 'Ik verwacht dat Ronaldo als echte nummer 9 gaat spelen, een type-Mário Jardel. Hij is iemand die rondloopt in het zestienmetergebied, dicht bij de centrumverdedigers blijft en wacht op een voorzet van een van onze sterspelers. Hij springt niet meer vier meter hoog, maar nog wel drie meter, en veel verdedigers kunnen dat niet. Hem kennende is hij op zoek naar revanche. De beste revanche zou zijn om wereldkampioen te worden.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.