Ten Hag verklaart keuze voor Ronaldo: 'Hij heeft zichzelf zo vaak bewezen'

Reacties

Cristiano Ronaldo keert terug in de basiself van Manchester United, voor de competitiewedstrijd tegen Brentford (18.30 uur). Erik ten Hag zet de Portugees in de punt van zijn aanval.

Ten Hag verklaart keuze voor Ronaldo: 'Hij heeft zichzelf zo vaak bewezen'
© Pro Shots
Brentford
Brentford
4 - 0
Manchester United
Manchester United

Er is deze zomer veel te doen rondom Ronaldo (37), die vanwege het mislopen van Champions League-voetbal zou willen vertrekken bij United. Ten Hag ontkent dat zijn sterspeler, die een groot deel van de voorbereiding miste, met een vertrekwens rondloopt. Ronaldo kwam vorige week al als invaller binnen de lijnen, maar kon toen een 1-2 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion niet voorkomen.

De korte voorbereiding is voor Ten Hag geen reden om Ronaldo lang buiten zijn basiself te behouden. 'Het was kort, maar Ronaldo is Ronaldo', vertelde hij aan het clubkanaal. 'Hij kan dit. Dat heeft hij al zo vaak bewezen in het verleden. Hij is heel erg fit en moet het laten zien vandaag.'

Op zoek naar zijn eerste competitiezege bij United kiest Ten Hag er nu dus voor om Ronaldo weer te laten starten. Tegen Brighton speelde Christian Eriksen als 'valse 9'; hij zakt nu, voor de wedstrijd tegen de club waar hij vorig seizoen nog voor uitkwam, terug naar het middenveld. Daar is geen plek voor Donny van de Beek. Bruno Fernandes en Fred spelen naast Eriksen.

Luke Shaw krijgt als linksback de voorkeur boven Tyrell Malacia, terwijl Lisandro Martínez in het centrum van de defensie blijft staan. De van Ajax overgenomen Argentijn vormt opnieuw een duo met Harry Maguire. Dat betekent dat Raphaël Varane op de bank plaatsneemt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.