Ten Hag verklaart basisplaatsen Neres en Tagliafico

Reacties

Om uiteenlopende redenen kwamen David Neres en Nicolás Tagliafico minder aan bod bij Ajax dan vorig seizoen, maar de Braziliaan en Argentijn starten tegen SC Cambuur. Ajax-trainer Erik ten Hag legt uit waarom.

Ten Hag verklaart basisplaatsen Neres en Tagliafico
© Pro Shots
Ajax
Ajax
9 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Neres neemt tegen het gepromoveerde SC Cambuur de plek van Antony in, terwijl Tagliafico Daley Blind aflost. Ten Hag rouleert bewust, zo gaf hij voor de wedstrijd bij ESPN aan. 'Als je dat niet doet, kom je in december of januari en heb je spelers die niet meer fris zijn en anderen zijn dan juist niet meer gemotiveerd. Dat moet je zien te voorkomen', aldus de coach.

In dit soort wedstrijden zal een speler als Neres zich moeten laten zien, vindt Ten Hag. De concurrentiestrijd op de flanken is enorm. 'Het is een interne competitie, hij moet het zeker laten zien nu. Die druk moet hij zichzelf ook opleggen. Hij staat in een goed elftal, dan is het dus ook mogelijk.'

Ten Hag ging desgevraagd ook nog kort in op de situatie van Sébastien Haller, die nog niet zolang geleden werd uitgefloten door een deel van het publiek in de Johan Cruijff Arena. 'Ik kon er niet mee leven. De emotie van fans moet je respecteren en dat doen we ook. Maar iedereen kan een keer een slechte dag hebben. Dat is geen reden om iemand uit te fluiten.'

Na de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal, waarin Haller vier keer scoorde, zal dat gefluit een stuk minder snel klinken. 'Het is helder dat hij zich meer dan toont. Zo koelbloedig, dat is geweldig om te zien', sluit Ten Hag af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Neres
Meer over Neres
Meer Tagliafico
Meer over Tagliafico
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.