Ten Hag verheugt zich op finale maar ziet eerst andere uitdagingen

Reacties

Erik ten Hag heeft zijn eerste kans om een finale te halen met Manchester United meteen gegrepen. De manager van de Engelse recordkampioen ziet uit naar de eindstrijd tegen Newcastle United, maar wijst erop dat die nog wel even weg is. Ook het spel kon hem niet volledig bekoren.

Ten Hag verheugt zich op finale maar ziet eerst andere uitdagingen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

De return tegen Nottingham Forest in de halve finale van de League Cup was eigenlijk een formaliteit. United had op de City Ground al met 0-3 gewonnen, waardoor de finale The Red Devils enkel door een wonder nog kon ontglippen. Dat bleef uit: op Old Trafford werd het geen moment spannend. United won ook deze keer, nu met 2-0. Op zondag 26 februari is de eindstrijd op Wembley.

Ten Hag: 'Natuurlijk verheugen we ons daarop, maar er zijn nog veel wedstrijden', doelende op onder meer de twee wedstrijden tegen Barcelona in de Europa League die nog voor de finale komen. Wat zijn ploeg woensdagavond op de mat legde, was voor Ten Hag geen reden voor onverdeelde tevredenheid.

'Natuurlijk is het oké als je een halve finale wint, maar om eerlijk te zijn was de eerste helft niet geweldig. Het was professioneel, maar te langzaam en met te weinig kansen. Na rust was het een stuk beter. Het tempo lag hoger en we maakten een paar goede goals', aldus de Haaksberger, die nog wel een verklaring had voor de mindere eerste helft van zijn troepen.

'Zij verdedigden compact, dat deden ze goed. Wij konden de gaten niet vinden. Ik denk niet dat we gefrustreerd waren, maar we moesten wel slim zijn. Je wil niets weggeven, dus zorg je dat je in balbezit blijft', sprak Ten Hag tegen Sky Sports. De trainer had nog een speciaal dankwoord voor zijn wisselspelers. Onder meer Jadon Sancho was na lange afwezigheid weer terug op het veld.

'We hebben veel compromissen moeten sluiten tot nu toe, ik hoop dat alle spelers nu beschikbaar zijn. Als je prijzen wil winnen, dan heb je ze allemaal nodig. Je hebt vanavond gezien dat je vanaf de bank een nieuwe dynamiek kan brengen.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.