Ten Hag velt vonnis: routinier lijkt nu echt klaar bij Manchester United

Reacties

Phil Jones lijkt zijn laatste wedstrijd voor Manchester United gespeeld te hebben. De verdediger werd door Erik ten Hag al buiten de selectie voor de Europa League gelaten en maakt ook geen deel uit van de spelersgroep die in actie mag komen in de Premier League.

Ten Hag velt vonnis: routinier lijkt nu echt klaar bij Manchester United
© Pro Shots

Ten Hag heeft, net als zijn collega-trainers, een 25-koppige selectie samengesteld voor de Premier League-wedstrijden. De dertigjarige Jones zit daar niet bij. In de voorbereiding op het huidige seizoen reisde hij al niet mee naar het trainingskamp in Thailand en Australië en volgde Jones een persoonlijk trainingsprogramma. Hij werd dit seizoen niet gesignaleerd bij de groepstrainingen van Ten Hag.

© Pro Shots

Het ziet ernaar uit dat Jones zijn laatste wedstrijd voor Manchester United heeft gespeeld. Sinds 2011 droeg hij 229 keer het shirt van The Red Devils. Hij zou nog in actie kunnen komen in de bekertoernooien, maar gezien zijn gebrek aan wedstrijdritme lijkt ook dat onwaarschijnlijk. Zijn contract loopt door tot het eind van dit seizoen en bevat een optie voor een extra jaar. De beslissing van Ten Hag duidt erop dat Manchester United niet door wil met de blessuregevoelige verdediger.

Brandon Williams en Axel Tuanzebe, die in de voorbereiding eveneens ontbraken bij de spelersgroep, zijn wél geselecteerd. Met Tyrell Malacia en Donny van de Beek zitten er twee Nederlanders in de 25-koppige groep. Uiteraard zijn ook zomeraanwinsten Martin Dúbravka, Lisandro Martínez, Casemiro, Christian Eriksen en Antony geregistreerd.

Mason Greenwood
Verder heeft iedere club een grote lijst van spelers van onder de 21 jaar, die gedurende het seizoen ingezet kunnen worden. Mason Greenwood, die niet meer op het veld stond sinds hij in januari werd gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld en verkrachting van zijn vriendin, maakt deel uit van die lijst. Dat betekent niet dat hij is geregistreerd: spelers van onder de 21 jaar hoeven niet geregistreerd te worden en kunnen altijd spelen. Greenwood is twintig jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.