Ten Hag trapt ondanks formidabel herfstrapport op de rem

Voor het eerst sinds de start van het seizoen 1995/96 is Ajax de eerste zestien duels op rij ongeslagen in alle competities. Zondagmiddag werd ook de lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag gewonnen (0-2). Voor trainer Erik ten Hag is dat echter geen reden om tevreden de touwtjes te laten vieren.

'Dit was een goede en zakelijke overwinning', concludeerde Ten Hag bij FOX Sports. 'We hebben niet frivool gespeeld, maar met de rust moet het verschil minimaal drie doelpunten zijn', doelde de trainer op het aantal grote kansen dat zijn team kreeg.

Na de openingstreffer van Klaas Jan Huntelaar kregen vooral Hakim Ziyech en Quincy Promes grote kansen. 'We moeten werken aan die effectiviteit, want doelpunten zijn natuurlijk niet onbelangrijk in het voetbal. Als je de tweede maakt, wordt een tweede helft ook makkelijker, bekende Ten Hag.

In plaats daarvan bleef ADO erin geloven. Het tweede bedrijf stond echter niet bol van kansen, pas in de slotfase verdubbelden de Amsterdammers de marge. Ten Hag: 'De wedstrijd zat op slot, beide teams creëerden eigenlijk niets meer. Wij moeten dat beter uitspelen vind ik. We zijn groeiende, maar er is nog veel werk te verrichten. Maar het is duidelijk: de ploeg is zich aan het ontwikkelen.'

Na de interlandperiode speelt Ajax een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarna volgt een loodzwaar schema voor de hoofdstedelingen, met een tweeluik tegen Chelsea in de Champions League, De Klassieker in de eigen Johan Cruijff Arena en een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

VI's Marco Timmer na ADO Den Haag - Ajax.