Ten Hag tevreden na zege op 'ongelofelijke' tegenstander

Reacties

Waar Erik ten Hag na de overwinning van zijn ploeg op Olympique Lyon in Edinburgh nog wat te mopperen had over de slordigheid in het afronden, is de trainer van Manchester United na de winst op Arsenal louter positief.

Ten Hag tevreden na zege op 'ongelofelijke' tegenstander
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Op het clubkanaal reageert de trainer op de derde zege op rij in de voorbereiding – eerder werd naast de Franse ploeg ook Leeds United aan de zegekar gebonden. 'Ik was heel blij met hoe we speelden, hoe actief we waren zowel met als zonder bal. Zo wil je spelen en dit is de enige periode van het jaar dat je echt kunt werken in trainingssessies en dat in wedstrijden kunt vertalen zonder dat het consequenties is. Maar nog steeds willen we winnen, en ik denk dat de jongens dat ook hebben laten zien.'

In deze vriendschappelijke wedstrijden krijgen veel jeugdspelers de kans, bijvoorbeeld Kobbie Mainoo. Ook dat stemt Ten Hag gelukkig. 'Dat is fantastisch, Man Utd staat bekend om het laten doorbreken van jeugdspelers. Het kan ook echt. Kobbie speelt bijvoorbeeld met vertrouwen. Ik vond dat hij het heel goed deed. We hebben nog meer jonge jongens mee die het goed doen, maar ik wil de verwachtingen niet te hoog leggen', waarschuwde de ex-coach van onder meer Ajax, FC Utrecht en Go Ahead Eagles.

Ten Hag loofde ook de kracht van Arsenal. 'Natuurlijk zijn het allemaal goede tegenstanders', aldus de coach over zijn opponenten in de voorbereiding. 'Arsenal is erg goed, zij hebben vorig jaar ongelofelijk gespeeld. Het is goed om tegen hen te sparren, daar word je beter van', besloot Ten Hag op het clubkanaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.