Ten Hag sluit eerste seizoen bij United af met derde plek na zege op Fulham

Reacties

Manchester United is dankzij een 2-1 overwinning op Fulham als derde geëindigd in de Premier League. De Portugees Bruno Fernandes maakte de winnende treffer voor The Red Devils.

Ten Hag sluit eerste seizoen bij United af met derde plek na zege op Fulham
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Fulham
Fulham

Bij de ontmoeting tussen United en Fulham stond er behalve de eer niets meer op het spel. The Mancunians verzekerden zich van de week al van een Champions League-ticket middels de 4-1 zege op Chelsea, terwijl de bezoekers uit Londen geen kans meer maakten op Europees voetbal. De promovendus eindigt het seizoen als tiende.

Bij Manchester United had Tyrell Malacia weer eens een basisplaats. De oud-Feyenoorder zag landgenoot Wout Weghorst achter manager Erik ten Hag op de reservebank zitten. Bij Fulham had Kenny Tete een basisplaats als rechtsback.

De oud-Ajacied zette de Londenaren prompt op voorsprong op Old Trafford. Tete kopte een corner van Willian bij de eerste paal binnen. Het was voor de verdediger zijn allereerste treffer in de Premier League. Niet veel later kreeg Fulham een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen nadat Casemiro een overtreding beging in de zestien. Aleksandr Mitrovic zag zijn inzet vanaf elf meter echter gekeerd worden door David de Gea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de andere kant van het veld raakte Alejandro Garnacho de lat. De Argentijn kreeg de bal van Malacia mee en haalde met rechts uit. Zijn schot belandde op de deklat boven Bernd Leno. Toch stelde Manchester United voor rust orde op zaken. Jadon Sancho werkte na goed doorzetten van Fred simpel zijn zesde treffer van het seizoen binnen: 1-1. Sancho was door Ten Hag juist als vervanger van Antony, die waarschijnlijk toch inzetbaar is tijdens de FA Cup finale van volgende week zaterdag tegen Manchester City, opgesteld.

Direct na rust kreeg Marcus Rashford een grote mogelijkheid om Manchester United voor het eerst op voorsprong te schieten. Zijn schot verdween net langs de voor de Engelsman verkeerde kant van de paal. Toch nam de ploeg van Ten Hag niet veel later de leiding. Opnieuw was Fred belangrijk. De Braziliaanse middenvelder zette met een bekeken steekbal Bruno Fernandes alleen voor Leno. De Portugees verschalkte de Duitser met een zeer bekeken stift: 2-1.

Manchester United nam daarna - mede met oog op de FA Cup-finale van volgende week zaterdag tegen stadsgenoot en aartsrivaal Manchester City op Wembley - wat gas terug. Ten Hag wisselde een aantal keer en liet ook Weghorst nog minuten maken in zijn mogelijk laatste thuisduel voor The Mancunians. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer op Old Trafford.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.