Ten Hag schuift: Ajax in 4-4-2 met Tadic achter spitsenduo

Reacties

Ajax begint zondagmiddag tegen AZ opnieuw in een 4-4-2-formatie. Sébastien Haller en Brian Brobbey staan samen in de voorhoede; Dusan Tadic begint in Alkmaar achter het spitsenduo.

Ten Hag schuift: Ajax in 4-4-2 met Tadic achter spitsenduo
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 2
Ajax
Ajax

Mede vanwege alle afwezigen koos Ten Hag vorige week tegen PEC Zwolle ook al voor een 4-4-2-formatie. Tadic stond toen nog in de spits, samen met Haller. Ryan Gravenberch speelde tegen PEC nog op het middenveld, maar hij liep woensdag een enkelblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie.

Het Ajax-middenveld bestaat tegen AZ uit Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Davy Klaassen en dus Tadic. Steven Berghuis zit na blessureleed wel weer bij de selectie, maar begint op de bank. Datzelfde geldt voor Noussair Mazraoui. Devyne Rensch begint als rechtsback en vormt een achterhoede met Jurriën Timber, Daley Blind en Nicolás Tagliafico. Maarten Stekelenburg staat op doel.

Bij een overwinning op AZ vergroot Ajax zijn voorsprong op achtervolger PSV tot zeven punten. Als de Eindhovenaren later deze zondag dan verliezen van Feyenoord, is Ajax kampioen.

'Voor Ajax voelt het duel met AZ écht als de kampioenswedstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.