Ten Hag rekent op Mazraoui in slotfase van seizoen

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht dat Noussair Mazraoui er mogelijk zondag tijdens de bekerfinale al bij kan zijn in de selectie van Ajax. De coach stelt dat de rechtsback flinke stappen heeft gezet op de training.

Ten Hag rekent op Mazraoui in slotfase van seizoen
© Pro Shots

Mazraoui speelde op 13 februari zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Tegen Heracles Almelo kreeg de Marokkaanse rechtsback een bal in het gezicht, waarna hij schade aan het gezichtsvermogen opliep. Ajax was heel voorzichtig met Mazraoui, maar op de training heeft hij herstel laten zien.

Dit vertelde Ten Hag in de catacomben na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. 'Hij heeft goede stappen gemaakt deze week', doelt de coach op de trainingen die Mazraoui bebrild afwerkte. 'Donderdag (de returnwedstrijd tegen AS Roma, red.) is hij er sowieso niet bij, maar misschien richting zondag wel. En anders richting de volgende donderdag.'

Ajax staat voor een zwaar schema, met achtereenvolgens de wedstrijd in de Europa League, de bekerfinale tegen Vitesse, het inhaalduel met FC Utrecht en de potentiële kampioenswedstrijd tegen AZ. Mogelijk kan Mazraoui in de laatste duels van het seizoen in actie komen, maar hij zal er niet meteen staan. 'Hij heeft vier, vijf weken gemist. Dus hij moet conditioneel nog een paar stappen zetten', bevestigt Ten Hag.

De komende vijf wedstrijden van Ajax


Do 15 apr. 2021

Zo 18 apr. 2021

Do 22 apr. 2021

Zo 25 apr. 2021

Zo 2 mei 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.