Ten Hag prijst 'energiek' Ajax en gaat in op speciale erehaag voor Maassluis-speler

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich na de zege op Excelsior Maassluis in het KNVB-Bekertoernooi meer dan tevreden over het optreden van zijn jonge ploeg. De coach was ook onder de indruk van een speciaal eerbetoon aan Excelsior Maassluis-speler Devin Plank.

Ten Hag prijst 'energiek' Ajax en gaat in op speciale erehaag voor Maassluis-speler
© Pro Shots
Ajax
Ajax
9 - 0
Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis

Ten Hag stuurde een sterk verjongd Ajax binnen de lijnen, ook met het oog op de topper tegen PSV van zondag. 'Ik heb een heel energiek Ajax gezien. We hadden een goede houding en speelden leuk voetbal. Nico (Tagliafico, red.) maakte een hele goede goal en Danilo sprong in het oog met vier goals. Hij kan dodelijk zijn in the box. Al met al een goede prestatie van dit team', aldus Ten Hag tegenover ESPN.

Jay Gorter debuteerde in het doel bij Ajax. Op de vraag of Ten Hag overweegt Gorter in het doel te laten staan tijdens het KNVB-Bekertoernooi, antwoordde hij: 'Daar hebben we geen afspraken over gemaakt. We bekijken het van ronde tot ronde. We willen alle prijzen winnen. Als de weerstand hoger wordt, gaan we het weer bekijken', aldus Ten Hag, die Remko Pasveer op de bank liet.

Een paar minuten voor tijd zag Ten Hag hoe Excelsior Maassluis-speler Devin Plank in het veld kwam en werd verwelkomd met een erehaag. Plank is herstellende van een kwaadaardige tumor in zijn kuitbeen. 'Ja, we waren op de hoogte van zijn situatie. Het was een bijzonder eerbetoon. Een hart onder de riem voor hem. Hij heeft een lijdensweg gehad, is diep gegaan, is diep geweest. Prachtig dat hij weer op het voetbalveld kan staan met zijn maten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.