Ten Hag over veelbesproken huldiging: 'Moeten in de spiegel kijken'

Reacties

Ajax-coach Erik ten Hag erkent dat er afgelopen zondag dingen zijn misgegaan in de festiviteiten na het behalen van de landstitel. Hoewel hij meent er zelf niet heel veel invloed op te hebben gehad, riep hij wel op tot zelfreflectie.

Ten Hag over veelbesproken huldiging: 'Moeten in de spiegel kijken'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 3
Ajax
Ajax

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag, De Klassieker in De Kuip, werd de veelbesproken 'huldiging' nog eens teruggehaald. Vanaf het parkeerdek in de Johan Cruijff Arena vierden de staf en selectie de kersverse landstitel met de toegestroomde fans.

'Er zijn ongetwijfeld dingen verkeerd gegaan', gaf Ten Hag toe. 'Iedereen moet in de spiegel kijken, wij ook. Op sommige vlakken had het anders gekund. Het was geen uitbundig feest, maar er waren mensen… Dat klopt. We hadden ze liever in het stadion gehad. Dan had je ze misschien kunnen testen en het beter kunnen reguleren.'

De massale toestroom naar het plein had misschien wel voorkomen kunnen worden, zo oordeelde Ten Hag. 'Al de partijen moeten in de spiegel kijken. Na onze bekerwinst was het plein totaal afgeschermd. Blijkbaar hebben ze dat nu niet nodig gevonden. Daardoor stonden er heel veel fans. We hadden ze zelf kunnen vragen weg te gaan, maar ik denk niet dat dat goed was geweest voor de openbare orde… '

Neres
Toch hield Ten Hag ook positieve gevoelens over aan het feestje. 'Ja, zeker. Het was prachtig, maar het is niet zo uitbundig als normaal. Alle spelers heb ik de volgende dag ook weer topfit teruggezien. Ja, ook Neres. We hebben hem uit zijn winterslaap gehaald', zo refereerde hij aan de Braziliaan, die na enkele alcoholische versnaperingen al slapend op de foto werd gezet door zijn vriendin.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.