Ten Hag noemt Pasveer beste keeper van Nederland en verklaart afwezigheid Antony

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voor de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas uitleg gegeven over zijn gewijzigde opstelling. Zo keept Andre Onana voor het eerst in het shirt van Ajax sinds zijn dopingschorsing en is Antony er niet bij in Istanbul.

Ten Hag noemt Pasveer beste keeper van Nederland en verklaart afwezigheid Antony
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Ajax
Ajax

'Antony viel op de training met klachten uit', verklaarde Ten Hag voor de camera van RTL 7. 'Een aantal wijzigingen waren daarom noodgedwongen', doelde de coach van Ajax ook op de schorsing van Edson Álvarez en de klachten bij centrumverdediger Jurriën Timber.

De grootste verrassing vond plaats onder de lat, waar Onana de plek van Remko Pasveer inneemt. Daar heeft Ten Hag zo zijn redenen voor. 'Een seizoen is lang, Andre heeft weinig wedstrijden in de benen. Hij moet weer gaan keepen. We hebben een goede opbouw gemaakt, via Jong Ajax en trainingen bij Ajax 1.' De keuze voor Onana in Turkije betekent niet dat Pasveer naar achteren wordt geschoven. 'Remko is de beste keeper van Nederland op dit moment', vindt Ten Hag.

Ook voorin vonden de nodige wijzigingen plaats. David Neres vervangt de geblesseerde Antony en op links krijgt Mohamed Daramy een kans. Het wordt voor de Deen zijn eerste basisplek. 'Ik verwacht veel acties van hem. Er liggen mogelijkheden in de rug van de centrale verdediging van Besiktas. De backs zijn niet al te snel, dus zijn ze kwetsbaar. Hij is geacclimatiseerd, dat laat hij zien op trainingen. Nu moet hij het in een echte wedstrijd laten zien.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.