Ten Hag neemt mede dankzij Weghorst voorschot op League Cup-finale

Manchester United heeft een voorschot genomen op plaatsing voor de finale van de League Cup. Mede door een doelpunt van Wout Weghorst won de ploeg van Erik ten Hag met 0-3 van Nottingham Forest in de eerste halvefinalewedstrijd; volgende week wacht de return.

Nottingham Forest
0 - 3
Manchester United

Manchester United kende dankzij Marcus Rashford een droomstart. De in bloedvorm verkerende aanvaller zette een soloactie op vanaf de eigen helft, bestreek de hele linkerflank, baande zich tussen Joe Worrall en Remo Freuler een weg naar het strafschopgebied en schoot hard raak in de linkerhoek. Daarmee zorgde hij voor het openingsdoelpunt in de zesde minuut. Het bleek echter niet de opmaat tot een dominante eerste helft van de bezoekers.

Nottingham herstelde zich immers goed van het vroege tegendoelpunt en trok het momentum naar zich toe. Sam Surridge dacht de gelijkmaker te verzorgen, maar bleek buitenspel te staan toen hij werd aangespeeld door Morgan Gibbs-White. Een poeier van Gustavo Scarpa uit een afvallende bal werd gepareerd door David de Gea; Brennan Johnson produceerde een afzwaaier.

Toch waren de grootste scoringskansen voor Manchester United. Na een combinatie die via Weghorst en Bruno Fernandes liep ontstond een één-op-één-mogelijkheid voor Antony, die op doelman Wayne Hennessey stuitte. In de laatste minuut van de eerste helft keerde Hennessey opnieuw een schot van Antony, maar ditmaal was Weghorst in de rebound op tijd om te scoren: 0-2. In de tweede helft trof Christian Eriksen de lat met een geplaatst schot, waarna Gibbs-White een goede kans liet liggen namens Nottingham.

Bij de thuisploeg viel Jesse Lingard in, wat voor hem een weerzien betekende met zijn oude club. Echt grote kansen om terug in de wedstrijd te komen volgden niet meer voor Nottingham. Vlak voor tijd, toen Weghorst was gewisseld voor Anthony Elanga, knalde Fernandes de 0-3 binnen en daardoor heeft Nottingham een groot wonder nodig om de finale nog te halen. In de andere halve finale spelen Southampton en Newcastle United tegen elkaar. Dinsdag won Newcastle de eerste wedstrijd met 0-1.